Jeg er generelt ret glad for granola, ikke mindst som topping på yoghurt eller skyr som mellemmåltid. Det smager også skønt som en del af en topping på en
smoothie bowl sammen med frugt. Granolaen her er en kombi af banan og chokolade, og de to er jo de bedste venner, det ved alle.

Se også min banangranola, den smager lige så dejligt som denne banan-choko-version.

 

Banan-choko-granola
 
Ingredienser
  • 100 g grovvalsede havregryn eller rugflager
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g grofthakkede mandler/hasselnødder
  • 35 g kokosmel
  • 2 tsk vanille
  • 4 tsk usødet kakao (den man bruger til bagning)
  • Sødning svarende til 4 tsk sukker
  • 2 meget modne bananer (gerne med masser af brunt på skrællen ~ jo mere jo modne, jo mere smag og sødme)
  • Mørk chokolade, grofthakket
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Mos bananerne meget grundigt med en gaffel.
  3. Bland bananmosen med de øvrige ingredienser undtagen den hakkede chokolade.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og spred granolablandingen ud herpå.
  5. Granolaen bages ca. 35 minutter, og den skal vendes nogle gange undervejs. Sørg for at granolaen er helt tør, men pas også lidt på, at den ikke får for meget i ovnen.
  6. Granolaen afkøles helt.
  7. Når granolaen er kold, blandes den hakkede chokolade i.
  8. Opbevares i tætsluttende beholder og holder ret længe.
Rigtig god fornøjelse.