Jeg kender ikke mange, der ikke er vilde med en god, snasket burger. Comfortfood der vil noget. Og hvis du bager de her nemme burgerboller til jeres burger night, sætter du virkelig prikken over det berømte i.
De bedste burgere er altid dem, hvor bollen er hjemmebagt. Det tager simpelthen smagoplevelsen til et helt andet niveau. Her er mit bud på en skøn fuldkornsburgerbolle, som tilmed er hurtigt lavet, idet den kun skal hæve en enkelt gang og da i relativt kort tid. Og hvis jeg bruger hvid hvede mel eller grahamsmel som fuldkornsdelen, og særligt med hvid hvede, ser burgerbollerne næææsten helt lyse ud.
Men hey: Selvom de her nemme burgerboller rent faktisk er grove, hverken smager de sådan, føles sådan eller ser sådan ud. de er gode. Rigtigt gode.
Vi du gerne bage glutenfri burgerboller, så se lige denne skønne opskrift på Anettes glutenfri burgerboller.
- 3 dl mælk (ko eller plante)
- 25 g gær
- 60 g neutral olie
- 250 g grahamsmel eller hvid hvede
- Ca. 250 g hvedemel, start med lidt mindre
- ¾ tsk salt
- ¾ tsk sukker
- 1 sammenpisket æg eller planteyoghurt naturel
- Sesamfrø
- Udrør gæren i den let lunede mælk.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (ikke al hvedemelet på én gang) og ælt det hele godt sammen (med røremaskine eller håndmixer med dejkroge). Dejen skal være fast og nem at arbejde med, men ikke tør, hellere en anelse til den let klistrende side.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Afvej dejen og del den i 6 lige store stykker.
- Tril hvert dejstykke til en kugle, som trykkes ud i en cirkel på 10 cm.
- Læg burgerbollerne på den bagepapirsbeklædte bageplade (de kan godt alle være på en enkelt plade).
- Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve 45 minutter.
- Varm ovnen op til 180 grader almindelig ovnvarme.
- Burgerbollerne pensles og drysses med sesamfrø.
- Burgerbollerne bages ca. 18 minutter, til de er fint gyldne.
- Burgerbollerne kan bages på forhånd; I så fald bages de kun 15 minutter, og når bollerne så skal spises, varmes de i ovn ved 175 grader almindelig ovnvarme (ikke varmluft) cirka 5 minutter til bollerne er gennemvarme og med ønsket sprødhed.
- Burgerbollerne er fryseegnede.
Kan man lave dejen om morgenen og så lade dem hæve til om aftenen? 😊
Hej Emma 🙋🏼♀️
Godt spørgsmål 👍🏼 Jeg har ikke selv prøvet at lade dejen hæve fra morgenen, men hvorfor ikke? I så fald ville jeg blot følge opskriften (både i forhold til mængder, fremgangsmåde og bagning) og så lade dejen hvile tildækket i køleskab fra morgenen og indtil burgerbollerne skal bages til aftensmaden. Evt. kan du tage dejen ud af køleskabet en halv til en hel time inden den skal bruges, men det kan ogdå sagtens udelades.