Nemme burgerboller

Jeg kender ikke mange, der ikke er vilde med en god, snasket burger. Comfortfood der vil noget. Og hvis du bager de her nemme burgerboller til jeres burger night, sætter du virkelig prikken over det berømte i.

Nemme burgerboller

De bedste burgere er altid dem, hvor bollen er hjemmebagt. Det tager simpelthen smagoplevelsen til et helt andet niveau. Her er mit bud på en skøn fuldkornsburgerbolle, som tilmed er hurtigt lavet, idet den kun skal hæve en enkelt gang og da i relativt kort tid. Og hvis jeg bruger hvid hvede mel eller grahamsmel som fuldkornsdelen, og særligt med hvid hvede, ser burgerbollerne næææsten helt lyse ud.

Nemme burgerboller

Men hey: Selvom de her nemme burgerboller rent faktisk er grove, hverken smager de sådan, føles sådan eller ser sådan ud. de er gode. Rigtigt gode.

Vi du gerne bage glutenfri burgerboller, så se lige denne skønne opskrift på Anettes glutenfri burgerboller.

 

Nemme burgerboller
 
Mængde: 6 store burgerboller
Ingredienser
  • 3 dl mælk (ko eller plante)
  • 25 g gær
  • 60 g neutral olie
  • 250 g grahamsmel eller hvid hvede
  • Ca. 250 g hvedemel, start med lidt mindre
  • ¾ tsk salt
  • ¾ tsk sukker
Pensling
  • 1 sammenpisket æg eller planteyoghurt naturel
Topping
  • Sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Udrør gæren i den let lunede mælk.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser (ikke al hvedemelet på én gang) og ælt det hele godt sammen (med røremaskine eller håndmixer med dejkroge). Dejen skal være fast og nem at arbejde med, men ikke tør, hellere en anelse til den let klistrende side.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  4. Afvej dejen og del den i 6 lige store stykker.
  5. Tril hvert dejstykke til en kugle, som trykkes ud i en cirkel på 10 cm.
  6. Læg burgerbollerne på den bagepapirsbeklædte bageplade (de kan godt alle være på en enkelt plade).
  7. Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve 45 minutter.
  8. Varm ovnen op til 180 grader almindelig ovnvarme.
  9. Burgerbollerne pensles og drysses med sesamfrø.
  10. Burgerbollerne bages ca. 18 minutter, til de er fint gyldne.

  11. Burgerbollerne kan bages på forhånd; I så fald bages de kun 15 minutter, og når bollerne så skal spises, varmes de i ovn ved 175 grader almindelig ovnvarme (ikke varmluft) cirka 5 minutter til bollerne er gennemvarme og med ønsket sprødhed.
  12. Burgerbollerne er fryseegnede.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Dejen må ikke være for tør, når den formes, hellere en anelse til den klistrede side. En anelse! For tør dej giver lidt tørre boller. Dejen skal dog stadig være formbar og holde formen.

Nemme burgerboller