Overnight oats med gulerødder og krydderier

Der er dage, hvor morgenmaden gerne må være rigtig hurtig. Gerne to go. Og selvfølgelig stadig både nærende, sund, lækker og mættende. Her er overnight oats et virkelig genialt måltid. Selv navnet er cool ~ overnight oats. Det klinger så godt.

Overnight oats (også kendt som køleskabsgrød) er i al sin enkelhed, at man om aftenen rører havregryn sammen med gode sager samt mælk/plantemælk, hvorefter grøden trækker i køleskabet natten over. Og så har man et virkelig skønt morgenmåltid dagen efter. Jeg laver ofte overnight oats til de dage, hvor jeg skal møde meget tidligt på arbejdet, så kan jeg blot tage det med mig og nyde det, når det er morgenmadstid.

Det er da nemt!

 

Overnight oats med gulerod, chiafrø, valnødder & varme krydderier
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 50 g skrællet, groftrevet gulerod
  • 50 g grove havregryn
  • 4 dadler i tern
  • 1 spsk valnøddekerner
  • 1 spsk chiafrø
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½tsk kanel
  • ½ tsk vanillesukker
  • ¼ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • 2½ dl mælk efter ønske (jeg bruger havremælk eller neutral soyamælk), evt. 2 dl mælk + ½ dl vand
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser blandes i en beholder.
  2. Blandingen sættes på køl med låg på natten over.
  3. Om morgenen røres blandingen igennem, og konsistensen justeres eventuelt med lidt mælk eller vand, hvis det ønskes.
Rigtig god fornøjelse.

 

Overnight oats med gulerødder og krydderier