Der er dage, hvor morgenmaden gerne må være rigtig hurtig. Gerne to go. Og selvfølgelig stadig både nærende, sund, lækker og mættende. Her er overnight oats et virkelig genialt måltid. Selv navnet er cool ~ overnight oats. Det klinger så godt.
Overnight oats (også kendt som køleskabsgrød) er i al sin enkelhed, at man om aftenen rører havregryn sammen med gode sager samt mælk/plantemælk, hvorefter grøden trækker i køleskabet natten over. Og så har man et virkelig skønt morgenmåltid dagen efter. Jeg laver ofte overnight oats til de dage, hvor jeg skal møde meget tidligt på arbejdet, så kan jeg blot tage det med mig og nyde det, når det er morgenmadstid.
Det er da nemt!
- 50 g skrællet, groftrevet gulerod
- 50 g grove havregryn
- 4 dadler i tern
- 1 spsk valnøddekerner
- 1 spsk chiafrø
- ½ tsk stødt ingefær
- ½tsk kanel
- ½ tsk vanillesukker
- ¼ tsk stødt nellike
- ¼ tsk stødt kardemomme
- 2½ dl mælk efter ønske (jeg bruger havremælk eller neutral soyamælk), evt. 2 dl mælk + ½ dl vand
- Alle ingredienser blandes i en beholder.
- Blandingen sættes på køl med låg på natten over.
- Om morgenen røres blandingen igennem, og konsistensen justeres eventuelt med lidt mælk eller vand, hvis det ønskes.
[…] og jeg kan lide at veksle mellem forskellige slags. Her på bloggen findes blandt andet en krydret variant med gulerod, en med rugkerner og kakao samt en en lyserød variant med hel havre. Og nu denne. Ret simpel og […]
[…] Jeg siger det, som det er: Jeg elsker grød. Eeeelsker grød. I alle mulige varianter ~ kogt, bagt og kold som overnight oats. […]