Blomkålssuppe med karryskum

Suppe hører efteråret og vinteren til. På kolde, grå våde eller ruskende dage er der intet bedre for krop og sjæl end at nyde en hyggelig, varmende og nærende suppe. Det giver beviseligt ro i kroppen at spise varm mad, hvilket er endnu en god grund til at lave en dejlig suppe, og denne venlige blomkålssuppe med karryskum er både lækker, nem, nærende og hyggelig mad.

“Karryskum??” tænker du.

Og ja, karryskum. Flødeskum smagt til med karry og en smule havsalt. Måske lyder det mærkeligt, men det er himmelsk; Det smelter og bliver cremet og smager fuldstændig magisk på en god suppe. Du er simpelthen nødt at prøve det.

Blomkålssuppe med karryskum

Kan man lave den her blomkålssuppe med karryskum på vegansk?

Ja da! Man kan lave det meste på vegansk efterhånden. Jeg har selv fin erfaring med frisk”osten” fra Violife, og jeg har hørt godt om de plantebaserede friskoste fra Lidl. Desuden findes der mange veganske alternativer til piskefløde, selv bruger jeg gerne Alpro Whipping, men der er helt sikkert mange andre mærker, der også er gode.

Blomkålssuppe med karryskum

Venlige og fyrige supper ~ find det hele her på bloggen!

Denne blomkålssuppe med karryskum er i den venlige kategori. Den smager rundt og mildt og dejligt. Men jeg har mange og forskellige opskrifter på suppe her på bloggen, tryk HER og gå på opdagelse i mit suppeunivers.

 

Blomkålssuppe med karryskum
 
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
Suppe
  • 600 g blomkål (både top og stok kan bruges)
  • 100 g kartoffel (skrællet vægt)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 125 g røde linser
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 11 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 100 g Philadelphia naturel light
Karryskum
  • 2 dl piskefløde
  • 1½ - 2 tsk karry
  • ¼ - ½ tsk knust havsalt
  • Topping: Fx, karryskum, ærteskud eller frisk krydderurt, (ristede) kikærter, solsikkekerner samt brød til
Sådan gør du
  1. Blomkål, kartoffel, løg, hvidløg og bladselleri ordnes og skæres i små tern
  2. Alle ingredienser undtagen Philadelphia og salt kommes i en gryde og koges op. Når det koger skrues ned på lidt under middel varme (hos mig er det trin 4 ud af 9), og suppen bobler med låg på gryden i ½ time. Rør undervejs, så linserne ikke sætter sig på bunden af gryden. Salt tilsættes de sidste fem minutter af lige tiden.
  3. Gryden tages af varmen, Philadelphia tilsættes, og suppen blendes til lækkert cremet konsistens. Tilsæt ca. ½ dl vand, hvis suppen ønskes mere lind og smag evt. til med salt.
  4. Karryskum: Kom fløde, karry og knust havsalt i en skål og pisk til en blød flødeskum. Smag til.
  5. Serveres toppet med karryskum, ærteskud, (ristede) kikærter og solsikkekerner samt brød til.
Rigtig god fornøjelse.

 

Blomkålssuppe med karryskum