Ovre på Instagram er der en virkelig dygtig og inspirerende kvinde, som hedder Anette, og som huserer under navnet @madmedgloed Anette har også en blog, der hedder Mad med glød. Anette finder på så mange spændende opskrifter, og hun er en ørn til at fotografere og præsentere sin mad, så den emmer af den passion, der ligger i hende med hensyn til plantebaseret mad.

Disse boller er Anettes opskrift, og jeg elsker at bruge bollerne som burgerboller, fordi de har en skøn skorpe med masser af frø på, og så er de nemme at have med at gøre.

I denne opskrift bruges både loppefrøskaller, FiberHusk samt glutenfrit mel, hvilket jeg nærmest aldrig ellers bruger, men har man først købt ingredienserne, er der til dejligt mange burgerboller. Disse ingredienser findes i de fleste store supermarkeder, og kan deruover jævnigt fås på tilbud i discountsupermarkederne.

 

Anettes glutenfri burgerboller
 
Ingredienser
  • 5 dl lunkent vand + ½ dl loppefrøskaller + 1 spsk FiberHusk
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 250 g fuldkornsrismel
  • 50 g hørfrø
  • 1½ tsk knust havsalt
  • Topping:
  • Birkes og (sorte) sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Rør loppefrøskaller og FiberHusk ud i det lunkne vand. Lad blandingen trække 10-15 minutter. Pisk herefter blandingen i nogle minutter med elpisker.
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  3. Bland de restrende ingredienser i loppefrøblandingen og rør/ælt grundigt. Dejen skal være blød, men fast nok til at være formbar og holde formen.
  4. Form burgerbollerne lidt flade på både over- og underside (burgerbollerne hæver nærmest ikke under bagning, så de skal laves i den form og størrelse, man ønsker den færdige burgerbolle i), væd burgerbollerne med lidt vand og vend dem grundigt i en blanding af birkes og sesamfrø. Burgerbollerne skal være helt dækket af frø over det hele.
  5. Burgerbollerne bages ca. 30 minutter.
Rigtig god fornøjelse.