
Hummus er bare altid godt. Og når det er rødbedesæson, er rødbedehummus bare virkelig godt. Denne rødbedehummus har så mange smagsnuancer af blandt andet rundt, syrligt og stærkt, og det er den bedste rødbedehummus, jeg kender. Manden min havde en håndskrevet opskrift med hjem fra sit arbejde på denne hummus, så jeg kan ikke tage æren for den. Men så har jeg selvfølgelig justeret lidt på den ~ tilføjet ingredienser og fjernet nogle samt tilpasset mængder efter min smag ~ og nu er den bare skøn, skøn, skøn. Lige til at nyde sammen med for eksempel ovnbagte rodfrugter og en dejlig vege-delle (som fx disse). Eller som dip til kernekiks og grønsagsstave. Det er også virkelig godt på rugbrød med fx rucola og masser af revet peberrod. Mmm!
- 200 g kogte, kolde og skrællede rødbeder (svarer til ca. 250 g uskrællede rødbeder)
- 1 ds kikærter, skyllede og drænede
- 1-2 fed hvidløg
- 10 g. skrællet og revet ingefær
- Revet skal af ½ ubehandlet citron
- 1 spsk peanutbutter
- 3 tsk eddike, fx æblecidereddike eller hvid balsamico
- 1 tsk ahornsirup/akaciehonning
- 1½ tsk havsalt
- Lidt friskkværnet peber
- Rødbederne vaskes og koges med skræl i usaltet vand ved middel varme. Små rødbeder koges ca. 30 minutter, store rødbeder koges ca. 45-60 minutter. Rødbederne er færdige, når de føles møre, når en stegenål el. lign stikkes i. Når rødbederne er færdigkogt, skylles de med koldt vand, enderne skæres af, og skrællen smuttes af med hænderne (jeg har køkkenhandsker på til dette).
- Rødbederne afkøles helt.
- Alle ingredienser kommes i en foodprocessor eller lignende og køres til en jævn masse. Ønskes hummusen en anelse mere lind, tilsættes en anelse koldt vand lidt ad gangen.
- Smag til.
- Serveres kold og opbevares i køleskab.
[…] radiser, revet squash eller gulerod, syltede agurker, avocado, spirer samt smørelse som fx rødbedehummus eller […]
[…] desuden min opskrift på karryhummus, min hummus med bagt peberfrugt, min lækre rødbedehummus og min hummus med to slags […]
[…] både lækkert, sundt og alsidigt bekendtskab. Rødbeder kan bruges både rå og kogte, i bøffer, hummus og tzatziki, i salater, supper og bowls, i brød og kage, i varme retter. Og alt muligt […]
[…] i ovn og serveres med hvidløgsfraiche. De kan laves til de lækreste bøffer, de kan bruges i hummus, de kan tilberedes som ovnret og bruges som tilbehør, og de er rigtigt lækre i salater, både rå […]
[…] køderstatningspålæg (fx vegetarisk skinke osv). Så må der tænkes i lidt andre og nye baner. Hummus i alle afskygninger er jo godt. Avocado. Tomat. Vegedeller (fx disse, disse eller disse). Æg. […]