Internettet flyder over med lækre, sundere bud på Snickers-alternativer i form af blandt andet kager, kugler og barer, og den bølge følger jeg så her med mit eget bud på nogle überlækre snitter, der minder om Snickers i opbygning, men som bare er både sundere og utroligt meget lækrere end den originale Snickers. Men pas på ~ de smager af mere. Og mere. Og meeeeere…
Se også mine Snickerskugler, de er også virkelig gode!
Snickers-snitter
Mængde: 16 snitter
Ingredienser
Bund
- 75 g mandler
- 75 g hasselnøddekerner
- 100 g udstenede dadler (dvs vægten er 100 g, når stenene er taget ud)
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk usødet kakao (den man bruger til bagning)
Saltkaramel
- 75 g sirup (jeg bruger Bodylabs zero salted caramel topping)
- 20 g peanutbutter (både crunchy og creamy kan bruges)
- Et nip knust flagesalt
- ¾ spsk kokosolie
Endvidere
- En god deciliter saltede peanuts
- 75-100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Saltkaramellen
- Saltkaramellen laves gerne dagen i forvejen eller i hvert fald et par timer før, så den kan stå i køleskabet og blive fast.
- Alle ingredienser til saltkaramellen kommes i en minihakker og køres til en jævn masse.
- Sættes i køleskab til afkøling.
Bunden
- Alle ingredienser til bunden kommes i en foodprocessor og køres til en fin masse. Massen er færdig, når den hænger sammen, når den presses sammen mellem nogle fingre.
- Beklæd en form (jeg bruger en firkantet form 15 x 15 cm) med bagepapir og tryk massen til bunden ud heri. Fordel og tryk med fingrene, så massen bliver fast og helt jævnt fordelt.
Samling
- Saltkaramellen fordeles over bunden.
- Peanuts fordeles ovenpå saltkaramellen.
- Chokoladen smeltes og fordeles over peanutsene.
- Kagen stilles i køleskab til den er gennemkold.
Tip til udskæring
- Det kan være lidt tricky at skære chokoladen over uden at den knækker (for meget). Jeg gør gerne det, at jeg tager kagen ud og lader den stå i stuetemperatur et kvarters tid. Så vender jeg den på hovedet og skærer 16 snitter ud med en meget skarp kniv. Snitterne kan herefter sættes i køleskab igen, hvis man (som jeg) ønsker dem helt kolde og med det bedst mulige knæk i chokoladen ved servering.
Rigtig god fornøjelse.