
Hvad siger du til en gang nem aftensmad, der automatisk kommer med “wauw” og “mums”? Så skal du lave de her pandekager med fetacreme og spinat.
Pandekagerne bager jeg altid selv, dels fordi hjemmebagte pandekager har en helt anden og meget mere lækker konsistens end de pandekager, man kan købe, og dels fordi jeg eeelsker at bage pandekager. Og hvis jeg ikke lige har tid, træder yngstedatter gerne til og bager.
Få ingredienser, masser af wauw-effekt
Pandekagerne her består af ganske få elementer:
Mine grove pandekager – som ikke smager eller føles groft, selvfølgelig
Verdens nemmeste fetacreme – to ingredienser + en minihakker = feta-heaven
Grønne sager – spinat, frisk mynte og rødløg
Kerneknas – i form af ristede pinjekerner
Og wauw- effekten? Jeg mener, se lige på de her lækkerheder:
- 125 g hvid hvede mel
- 125 g almindeligt hvedemel
- ½ tsk knust havsalt
- 5 dl mælk (plante eller ko)
- 10 g sukker (kan udelades)
- Smeltet smør (plante eller ko) til stegning
- Frisk spinat - masser
- Frisk mynte - masser
- Rødløg i tynde ringe
- Ristede pinjekerner
- De tørre ingredienser røres sammen.
- Tilsæt mælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen. (Er uheldet ude, og der er klumper i dejen, kan disse fx afhjælpes med stavblender)
- Dejen hviler en halv times tid.
- Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt smør for hver pandekage og ved middelhøj varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Der bruges ½ dl dej pr. pandekage.
- 400 g feta (brug gerne Puck feta, den giver en lækker konsistens)
- 100 g yoghurt naturel
- Feta brækkes/skæres i mindre stykker og kommes i en minihakker sammen med yoghurten.
- Kør til konsistensen er lækkert cremet.
- Nyd.