Pandekager med fetacreme og spinat

Hvad siger du til en gang nem aftensmad, der automatisk kommer med “wauw” og “mums”? Så skal du lave de her pandekager med fetacreme og spinat.

Pandekager med fetacreme og spinat

Pandekagerne bager jeg altid selv, dels fordi hjemmebagte pandekager har en helt anden og meget mere lækker konsistens end de pandekager, man kan købe, og dels fordi jeg eeelsker at bage pandekager. Og hvis jeg ikke lige har tid, træder yngstedatter gerne til og bager.

Pandekager med fetacreme og spinat

Få ingredienser, masser af wauw-effekt

Pandekagerne her består af ganske få elementer:

Mine grove pandekager – som ikke smager eller føles groft, selvfølgelig

Verdens nemmeste fetacreme – to ingredienser + en minihakker = feta-heaven

Grønne sager – spinat, frisk mynte og rødløg

Kerneknas – i form af ristede pinjekerner

Og wauw- effekten? Jeg mener, se lige på de her lækkerheder:

Pandekager med fetacreme og spinat

 

Pandekager med fetacreme og spinat - pandekager
 
Mængde: 4 personer/Ca. 12 pandekager I samme størrelse som dem, man kan købe (dvs. ikke store)
Det skal du bruge
Pandekagerne
  • 125 g hvid hvede mel
  • 125 g almindeligt hvedemel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 5 dl mælk (plante eller ko)
  • 10 g sukker (kan udelades)
  • Smeltet smør (plante eller ko) til stegning

Fyld til pandekagerne udover fetacremen
  • Frisk spinat - masser
  • Frisk mynte - masser
  • Rødløg i tynde ringe
  • Ristede pinjekerner
Sådan gør du
  1. De tørre ingredienser røres sammen.
  2. Tilsæt mælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen. (Er uheldet ude, og der er klumper i dejen, kan disse fx afhjælpes med stavblender)
  3. Dejen hviler en halv times tid.
  4. Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt smør for hver pandekage og ved middelhøj varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Der bruges ½ dl dej pr. pandekage.
Rigtig god fornøjelse.

 
Pandekager med fetacreme og spinat - fetacreme
 
Vær opmærksom på, at fetacremen smager godt igennem af feta, så der skal kun bruges et tyndt lag i pandekagerne
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
  • 400 g feta (brug gerne Puck feta, den giver en lækker konsistens)
  • 100 g yoghurt naturel
Sådan gør du
  1. Feta brækkes/skæres i mindre stykker og kommes i en minihakker sammen med yoghurten.
  2. Kør til konsistensen er lækkert cremet.
  3. Nyd.
Rigtig god fornøjelse.

 

Virkelig nem fetacreme

 

Pandekager med fetacreme og spinat