Mexicansk kartoffelsalat

Faktisk ved jeg ikke helt, hvorfor denne salat hedder “mexicansk kartoffelsalat”, for hvad er der egentlig særligt mexicansk ved den?

Engang fik jeg serveret en salat som denne, hvor værtinden kaldte salaten for “mexicansk kartoffelsalat”, og navnet har bare hængt ved siden. Jeg har selvfølgelig sat mit eget præg på den salat, jeg fik serveret dengang (fordi opskrifter er lavet til at justere på, ik), og nu er dette min mexicanske kartoffelsalat.

Og hvad er egentlig det mexicanske præg så? Tja, for mig er det de sorte bønner, primært. Sorte bønner går bare så godt hånd i hånd med mexicansk mad, synes jeg. Og avocadoen, fordi den giver guacamolevibes. Og det er måske så nok også dét mexicanske ved dén salat. Men nu hedder den det altså, og det kan man ikke sådan lave om på!

Men godt smager den, si’r det bare. Og den er dejligt nem at tilberede, man skal bare lige huske at koge kartofler på forhånd, så de er kolde og klar til brug, når salaten skal laves og nydes.

Psst!

Hvis du synes, du kunne tænke dig noget, der var endnu mere ægte mexicansk så kig på min chili sin carne. Og hvad med en mexicansk suppe? Eller en mexi-sauce til at hælde på ris?

 

Mexicansk kartoffelsalat
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 750 g små kogte kartofler med skræl
  • 1 squash
  • 250 g blommecherrytomater
  • 50 g rucola
  • 1 rødløg
  • 2 avocado
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1½ tsk knust havsalt
  • ½ tsk groft sort peber
  • Ristede pinjekerner, mængde efter ønske
  • Evt. en dåse sorte bønner (=240 g kogt vægt)
Fremgangsmåde
  1. Salatens elementer klargøres:
  2. ~ De kogte kartofler skæres i stykker af ønsket størrelse ~ dog ikke for små, salaten skal være rustik
  3. ~ Squashen halveres på langs, kernerne skrabes ud og de to halve squash skæres i medium-tynde "halvmåner"
  4. ~ Blommecherrytomaterne halveres på langs
  5. ~ Rucola skæres groft
  6. ~ Rødløg halveres og skæres i tynde skiver
  7. ~ Avocadoerne skæres i grove stykker.
  8. Bland alle salatens elementer - undtagen pinjekerner - vend dog avocado forsigtigt i til sidst.
  9. Smag til med havsalt og edikke.
  10. Lad salaten afkøle.
  11. Drys med pinjekerner lige inden servering.
Rigtig god fornøjelse.