Ay caramba for en nem og skøn mexicansk-inspireret sauce! Ikke så meget feinschmeckeri eller hokus pokus, bare nem og god gedigen mad fuld af smag og gode sager. Jeg bruger saucen enten til fuldkornsris eller bulgur, eller jeg bruger det som fyld i gratinerede mexicanske pandekager. Eller også spiser vi den med godt brød til. Og saucen må meget gerne serveres sammen med avocado, frisk koriander og fraiche, uanset hvad man ellers serverer den til, i eller sammen med.

 

Mexisauce
 
Mængde: 4 personer/fyld til 5-6 store mexicanske pandekager*
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt (gerne rød eller grøn)
  • 125 g majs
  • 1 dåse hakket tomat
  • 200 g færdigkøbt salsasauce, medium styrke
  • Saft af 1 lime
  • 3 spsk rød balsamico
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1½ tsk paprika
  • 1½ tsk røget paprika
  • Evt. ¼ tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 2½ - 3 dl vand (undlades hvis saucen skal bruges i mexicanske pandekager)
Tilbehør
  • Fuldkornsris
  • Frisk koriander
  • Fraiche eller hytteost
Fremgangsmåde
  1. Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Pil og skær løget i tynde strimler.
  3. Ordn og skær peberfrugten i stykker af ønsket størrelse.
  4. Opvarm i en gryde eller dyb pande lidt olivenolie og steg roligt løget blødt heri - løget skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og bland saucen grundigt sammen.
  6. Saucen simrer under låg og med omrøring ind i mellem et kvarters tid.
  7. Smag til og server.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Ved mexicanske pandekager kan jeg anbefale at komme denne sauce i pandekagerne sammen med fintsnittet spidskål og groftrevet gulerod.