
Når vejret, som det er i disse dage, er gråt, vådt og koldt, er der intet som en god suppe, der kan give ro, glæde og varme i både krop, sjæl og sanser. En suppe med masser af smag og fyld ~ som denne mexicanske suppe. Mine supper er altid meget fyldige, fordi jeg synes, supper er bedst sådan; Proppet til randen med gode sager. Og denne mexicanske suppe er ingen undtagelse. Der er kål og gulerødder. Der er løg og hvidløg. Der er smæk på krydderierne. Og der er proteiner i form af bønner og kulhydrat i form af bulgur.
Lav gerne en stor portion af suppen, den er god som både frokost og aftensmad, og kan også tåle en tur i fryseren, hvilket jo er rart at kunne fiske frem på travle eller trætte dage.
Og lige en sidste ting: Lad dig ikke skræmme af den lidt lange ingrediensliste, en stor del af den er krydderier.
- 1 dåse borlotti-, kidney- eller sorte bønner
- ½ dåse hakket tomat
- 1 medium løg
- 1 fed hvidløg
- 60 g gulerod (gerne tynde gulerødder for syns skyld)
- 60 g hvid- eller spidskål
- 2 spsk tomatpure
- 1½ spsk rød balsamico
- 1½ tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk sellerisalt (kan udelades)
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- ¼ tsk groft peber
- 1 god tsk havsalt
- 1 grøntsagsbouillonterning
- ¼ dl bulgur
- 7 dl vand
- Fraiche/yoghurt naturel
- Frisk koriander
- Skær løg i tynde både og hak hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i en gryde eller dyb pande i lidt olivenolie til de er klare, men ikke har taget farve.
- Tilsæt hakket tomat, krydderier, tomatpure, balsamico, grøntsagsbouillonterning, salt og peber. Bland grundigt.
- Tilsæt bulgur og vand (begynd med 6 dl vand).
- Kog suppen i 15 minutter.
- Imens ordnes fyldet:
- Skyl og afdryp bønnerne.
- Skræl guleroden og skær den i mønter (ikke tynde).
- Skær kålen i grove, mundrette stykker.
- Efter de første 15 minutters kogetid tilsættes bønner og gulerødder. Kog videre i 5 minutter.
- Derefter tilsættes kålen og suppen varmes igennem.
- Smag til og juster evt. med mere vand.
- Server med fraiche og frisk koriander.