Når vejret, som det er i disse dage, er gråt, vådt og koldt, er der intet som en god suppe, der kan give ro, glæde og varme i både krop, sjæl og sanser. En suppe med masser af smag og fyld ~ som denne mexicanske suppe. Mine supper er altid meget fyldige, fordi jeg synes, supper er bedst sådan; Proppet til randen med gode sager. Og denne mexicanske suppe er ingen undtagelse. Der er kål og gulerødder. Der er løg og hvidløg. Der er smæk på krydderierne. Og der er proteiner i form af bønner og kulhydrat i form af bulgur.

Lav gerne en stor portion af suppen, den er god som både frokost og aftensmad, og kan også tåle en tur i fryseren, hvilket jo er rart at kunne fiske frem på travle eller trætte dage.

Og lige en sidste ting: Lad dig ikke skræmme af den lidt lange ingrediensliste, en stor del af den er krydderier.

 

Mexicansk suppe
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 medium løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dåse bønner (borlotti, sorte eller kidney)
  • ½ dl bulgur
  • 100 g gulerod (gerne snackgulerødder)
  • 100 g hvid- eller spidskål
  • 50 g tomatpure
  • 2 spsk rød balsamico
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 tsk spidskommen
  • 1½ tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk røget paprika
  • ⅓ tsk tørrede chiliflager
  • ¼ tsk groft peber
  • 1½ tsk salt
  • 9 dl vand
Tilbehør
  • Fraiche/yoghurt naturel
  • Frisk koriander
  • Evt. knuste tortillachips
Fremgangsmåde
  1. Skær løg i tynde både og hak hvidløg fint.
  2. Steg løg i en gryde eller dyb pande i lidt olivenolie til de er let bløde, men ikke har taget farve. Tilføj hvidløg og lad det kortvarigt stege med (skal ikke tage farve)
  3. Tilsæt hakket tomat, krydderier, tomatpure, balsamico, bulgur, grøntsagsbouillonterning, salt, peber og vand. Bland grundigt.
  4. Kog suppen - koges først op, derefter rolig kogning i 15 minutter, hos mig er det trin 5 ud af 9. Hav låg på gryden og omrøring ind i mellem.
  5. Mens suppen koger, ordnes fyldet:
  6. Skyl og afdryp bønnerne.
  7. Skræl gulerødderne og skær dem i mediumtykkemønter.
  8. Skær kålen i grove, mundrette stykker.
  9. Efter de første 15 minutters kogetid tilsættes bønner og gulerødder. Kog videre i 5 minutter.
  10. Derefter tilsættes kålen. Kog videre i 5 minutter.
  11. Smag til og juster evt. med mere vand hvis dette ønskes.
  12. Server med fraiche og frisk koriander og evt. også knuste tortillachips til drys..
Rigtig god fornøjelse.