
Cookies er et koncept jeg er ret glad for. Cookies har en praktisk størrelse, de kan hurtigt bages, og så behøver de ikke være fyldt med fedt og sukker som traditionelle cookies ~ mindre kan faktisk gøre det. Selvom der er både smør og sukker i mine cookies, er det stadig i en langt lavere mængde, end man finder i traditionelle cookies. Og slut med forbudt, ik. Der må gerne være sukker og smør i mit køkken, jeg forholder mig blot reflekteret til mængderne.
De færdige cookies er sprøde udenpå, bløde indeni, har en dyb smag af kakao, en note af havsalt og lækre, store stykker smeltet chokolade.
Opskriften her kan både bages traditionelt og på vegansk – se i opskriften herunder.
Jeg har også en opskrift på chocolate chip cookies her på bloggen og en på cookies med citron & hvid chokolade.
- 90 g sukker
- 60 g brun farin
- 50 g smeltet smør
- 1 æg
- 125 g hvedemel
- 25 g bagekakao
- 1 tsk vaniljesukker
- ¾ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- Et nip havsalt
- 100 g chokolade, meget grofthakket (både mørk, lys eller hvid chokolade kan bruges)
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål ~ dejen er fast, det er meningen, hav tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
- Fordel dejen i 12 kugler på en bagepapirsbeklædt bageplade (her kan hænderne tages i brug til at trille kuglerne).
- Bag cookiesene ca. 14 minutter.
- Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder.
Hej, ved du hvor mange kalorier der er i? Bare sådan ca 🙂
Hej ♀️
Det ved jeg desværre ikke
Kærlig hilsen Pernille
Når jeg regner det ud giver det ca 150kcal pr cookie når du får 12 stk ( jeg får aldrig mere end 12 😅)