Bønnesalat med pomelo og spidskål

Når man laver mad ~ som med så meget andet i livet ~ bliver resultatet gerne godt, når man arbejder sig intuitivt frem. Sådan blev denne helt enkle bønnesalat med pomelo og spidskål til. Der skal somme tider ikke meget trylleri til for at skabe noget nyt og fint. Det gælder bare om at turde og om at springe ud i det.

Intuitiv madmagi

Det handler om at sammensætte det, man godt kan lide, og man opdager måske, at der i kombinationen sker nye, spændende ting. Ofte går det godt at arbejde på gefühl (og andre gange ikke ~ også ligesom i livet 😆), og her opstår der altså lidt madmagi. Sagde madnørden. Men det passer altså. Og det er så sjovt at mærke sig frem, lege med maden (jo, det må man godt!), opdage nyt, blive klogere og at skabe noget.

… og hokus pokus!

Denne ret opstod fx ved, at jeg havde lyst til tre ting:

Hvide bønner (altså cannellini)

Kål

Pomelo

Jeg tilsatte avocado for cremethed, olie og eddike for smag og syre, salt og peber for afrunding og fremhævelse. Jeg overvejede også at tilføje lidt løg, men gik bort fra det igen, det føltes ligesom ikke helt rigtigt (det er jo det der med at arbejde intuitivt).

Og ta-daa: Bønnesalat med pomelo og spidskål ~ en lækker, enkel og let salat fuld af protein, knas og cremethed opstået som følge af lidt leg i køkkenet.

Man kan også tilføje fx frisk krydderurt, hvis man har lyst. Igen: Mærk verden, føl dig frem.

Psst.

Bønnesalater, ja tak: Prøv min italienske bønnesalat og min bønnesalat med grønne bønner.

 

Bønnesalat med pomelo
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 100 g kogte hvide bønner (=cannellinibønner)
  • 50 g grøn spidskål
  • Pomelo i ønsket mængde
  • ½ avocado
  • 1 tsk olivenolie
  • ½-1 tsk æblecidereddike
  • Havsalt
  • ¼ tsk groft peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl og dræn bønnerne.
  2. Skær spidskål i strimler af ønsket størrelse.
  3. Skær pomelo og avocado i stykker af ønsket størrelse.
  4. Bland alle ingredienserne med let hånd.
  5. Nyd!
Rigtig god fornøjelse.