En ægte klassiker kan man vist godt kalde denne salat, og den er da også skøn, skøn sommermad. Nem at lave, pæn at kigge på (vigtigt, jo!), fuld af dejlige planteproteiner og lækker både som aftensmad, til frokost og i madpakken. Serveret med godt brød til er jeg i sommermadshimlen.

Og så fandt jeg ved et tilfælde ud af, at den smager virkelig godt i selskab med min hvide kartoffelsalat, enten serveret hver for sig, men faktisk også blandet sammen. Lyder det skørt? Ja, det gør det vist. Men det smager altså virkelig godt!

Og jeg lurer på, om ikke også denne salat ville gøre sig rigtig godt som toppingen i bruschetta…

 

Italiensk bønnesalat
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 dåse bønner (cannellini, borlotti eller brune)
  • 400 g lækre cherrytomater (gerne i forskellig form og farve)
  • 1 rødløg
  • 1 squash
  • Ristede pinjekerner
  • Olivenolie (dryppes over salaten)
  • Knust havsalt
  • Groft, sort peber
  • Masser af frisk basilikum (kun bladene, ikke stilkene), basilikummen fungerer i denne salat lidt som salatblade
  • Evt. 30 g rucola
Fremgangsmåde
  1. Skyl og afdryp bønnerne grundigt.
  2. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  3. Skær tomaterne i mellemtykke skiver.
  4. Skær rødløget i fine strimler.
  5. Skær squashen over på langs, fjern kernerne med en theske og skær tynde halvmåner.
  6. Anret eller bland alle ingredienserne og server.
Rigtig god fornøjelse.