Et af sommerens spiselige højdepunkter er selvfølgelig jordbær. Allerhelst danske jordbær. Søde, danske, saftige, smagfulde danske jordbær. De smager intet mindre end fantastisk bare som de er. Har man dog brug for et lille twist kan man råmarinere jordbærrene, det er hurtigt gjort og fungerer virkelig godt som snack eller topping på fx is eller til kage.

 

Råmarinerede jordbær
 
Ingredienser
  • 250 g jordbær
  • 1½ - 2 tsk agavesirup
  • Saft af ½ lime
  • Frisk kryderurt, fx. mynte, basilikum eller timian
Fremgangsmåde
  1. Jordbærrene vaskes, afstilkes og skæres i stykker af ønsket størrelse.
  2. Vend jordbærrende med agavesirup, lime saft og krydderurt.
  3. Lad jordbærrene trække i lagen, gerne et par timer, men mindre kan sagtens også gøre det.
  4. Nyd det hele, også lagen.
Rigtig god fornøjelse.