Millionlinser

Mormormad på den moderne, grønne måde, det er sådan jeg bedst kan beskrive mine Millionlinser. Det er min mors opskrift på millionbøf, jeg har vegetariseret og vupti: Skøn hyggemad, næææsten som mor lavede den.

Enkel mad for hele familien

Der er noget ved den gamle, danske mad, der ofte også tiltaler børn. Måske er det fordi, der ikke er så meget hokus pokus – det er bare ærlig uforstillet mad. Ikke noget fint og fancy, det smager bare godt. Og ofte er det noget med sauce, og helt ærligt: Hvem elsker ikke sauce? Jeg bliver altid helt nostalgisk ved smagen af denne ret, som rummer tusind dejlige barndomsminder.

Grøntsagssnigeren, min yndlingsdisciplin

Jeg ville gerne pille mindst muligt ved min mors opskrift, men jeg prøvede alligevel at komme grøntsager i saucen. Det fungerede bare slet ikke, syntes jeg ~ det var jo ikke længere min mors ret så.

Og så er det, min yndlingsdisciplin “grøntsagssnigeren” kommer ind i billedet, hvilken handler om at snige flest muligt grøntsager ind i måltidet.

Så jeg lader saucen have lov at være, som den er ~ helt basic ~ og i stedet tilføjer jeg gerne masser af grøntsager i form af rodfrugter i mosen, jeg serverer sammen med mine millionlinser, og der er også altid grøntsager samt surt som tilbehør.

Du kan nok høre, at grøntsagssnigning er en fantastisk idé, ik?

Psst.

Er du til lækre saucer så hop lige ind og kig på min enebærgryde eller min forårsgryde, det er gode sager, si´r det bare!

 

Millionlinser (vegetarisk millionbøf)
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
 • 1 løg
 • 1 dåse linser, grønne eller sorte/Beluga (=240 g kogte linser)
 • ½ dl ketchup
 • 2 dl vand
 • 1 tsk soya
 • 1 tsk rød balsamico
 • En knsp røget paprika
 • 1 tsk salt
 • ¼ tsk groft sort peber
 • ½ tsk madkulør
 • ½ dl mælk + 10 g Maizena
Tilbehør
 • Mos af kartofler el. mos af kartofler + rodfrugter som knoldselleri, pastinak og gulerod
 • Surt, gerne rødbeder og asier
 • Persille
Fremgangsmåde
 1. Løget skæres fint og steges blødt men uden at tage farve i en smule smør eller neutral olie.
 2. Linserne skylles og afdryppes grundigt.
 3. Tilsæt alle øvrige ingredienser undtagen mælk og Maizena, og lad saucen varme godt igennem.
 4. Rør mælken sammen med Maizenaen og kom blandingen i saucen under rolig kogning og konstant omrøring.
 5. Kog roligt saucen igennem til den er tyknet.
 6. Server millionlinsesaucen sammen med kartoffelmos/rodfrugtmos og ønsket tilbehør, fx. broccoli og surt.
Rigtig god fornøjelse.

 

Millionlinser

Millionlinser