Forårsgryde

Egentlig synes jeg, varme retter med kokosmælk hører til om vinteren, men da foråret stadig er koldt, går denne Forårsgryde fint an at lave, selvom kalenderen siger april.

Frikassé vs Forårsgryde

Jeg synes, min Forårsgryde minder om den danske frikassé, hvilken traditionelt består af gulerødder, ærter, asparges og kalvekød i en hvid sauce. Her har jeg så opdateret retten til en grøn version med asiatiske noter i form af kokosmælk, karry og sukkerærter. Og det er retten altså slet. slet ikke blevet dårligere af!

Enkel, rustik og smuk ret med dejlig af smag og skønne teksturer

Forårsgryde er en meget enkel ret, hvor kartofler, grøntsager og protein befinder sig i en sauce, hvilket betyder, at man ikke skal servere noget til, da man har et helt måltid i én lækker sauce. Og farverne på denne ret er i sig selv lige til at blive i godt humør af; Stærke og sprøde, præcis lige som rettens smag og tekstur.

Kan du godt lide retter som denne, hvor al maden kan være i én skål og spises med ét stykke bestik?

Så skulle du næsten lige tage et kig på min one pot pasta med linser eller min quinoagryde.

 

Forårsgryde
 
Mængde: 3 personer
Ingredienser
  • 300 g små kartofler med skræl
  • 200 g gulerødder (med skræl hvis gulerødderne er økologiske)
  • 1 squash
  • 100 g sukkerærter
  • 200 g edamamebønner (de bælgede)
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 spsk gul karry
  • 1½ tsk salt
  • ¼ tsk groft peber
  • 10 g maizena + 1½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne vaskes og skæres ud i mundrette stykker (ikke for små).
  2. Grøntsagerne ordnes og skæres ud i ønsket størrelse.
  3. Kom lidt neutral olie i en dyb pande eller gryde og steg kartoflerne heri ved middelhøj varme i 5 minutter. Vend kartoflerne rundt ind i mellem.
  4. Tilsæt kokosmælk, karry, salt og peber og varm retten igennem til det småkoger. Småkog herefter retten i 5 minutter
  5. Tilsæt gulerødderne og edamamebønnerne og lad retten småkoge indtil kartoflerne er lige akkurat møre.
  6. Tilsæt squash og sukkerærter samt maizena-vand-blandingen, omrør grundigt.
  7. Varm/småkog retten igennem 3-4 minutter.
  8. Spises med ske og gaffel.
Rigtig god fornøjelse.

 

Forårsgryde