På dage hvor tiden er knap, og hvor aftensmaden godt mere eller mindre må lave sig selv, er en one pot-ret så absolut vejen frem. Denne type ret kræver ikke meget forberedelse, der bruges kun en enkelt gryde i tilberedningen, og det tager i alt ca. en halv time fra man begynder på madlavningen, til man kan sætte sig til bords. Er man ekstra på forkant, kan grønsagerne snittes i forvejen, og man kan helt sikkert også bruge frostgrønsager. Så bliver det altså ikke nemmere. Og man får stadig et måltid fuldt af god næring og god smag.

I denne ret har jeg brugt røde linser, dels fordi linserne bidrager med proteiner, og dels fordi de giver en dejlig blød konsistens til retten. Derudover er der lidt fløde i, som cremer og afrunder. Desuden har jeg selvfølgelig brugt fuldkornspasta, det giver gode fibre og god mæthed.

 

Cremet one pot pasta med røde linser & fuldkornspenne
 
Mængde: 4-5 personer
Ingredienser
  • 300 g fuldkornspenne
  • 1 dl røde linser (=85 g)
  • 1 (rød)løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 200 g. brune champignon
  • 1 squash
  • 1 stor gulerod
  • 3 stængler bladselleri
  • 150 g blomkålsris
  • 150 g cherrytomater
  • 50 g rød pesto
  • 3 spsk rød balsamico
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk paprika
  • 1 knsp cayenne
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ tsk sellerisalt
  • 2 tsk salt
  • ¼ tsk groft peber
  • 1 dåse hakket tomat
  • 8-9 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ½ - 1 dl rødvin
  • 1 - 1½ dl fløde af ønsket type
Tilbehør
  • Frisk basilikum
  • Parmesan
Fremgangsmåde
  1. Ordn grønsagerne og skær dem i stykker af ønsket størrelse og halver cherrytomaterne.
  2. Alle ingredienser undtagen salt kommes i en gryde.
  3. Retten koger ved jævn varme og under jævnlig omrøring til både pasta og linser er møre, det tager ca. 20 minutter.
  4. Smag retten til.
  5. Tilsæt evt. lidt vand, hvis retten er blevet lidt tyk i konsistensen.
Rigtig god fornøjelse.