Tortillapizza er et koncept, der har floreret i flere år, men endnu ikke ~ før nu ~ har fundet vej her til bloggen. At lave tortillapizza er så nemt, at det næææsten ikke er en opskrift, men alligevel får den en plads her, for den kan altså noget, sådan en tortillapizza.
Just go with it + et vigtigt råd
Jeg har ikke angivet mængder i opskriften, blot ingredienser, da det er nemt at finde den rette mængde af de forskellige ingredienser.
Dog skal mit vigtigste råd i denne forbindelse være dette: Kom ikke for tykt et lag topping på din tortillapizza. For at tortillaen skal have mulighed for at bage sprød, kræver det et tyndt lag topping. Ligesom når man laver traditionel pizza, du ved.
Fast food på den rigtigt hurtige måde
Det bliver næsten ikke hurtigere end denne opskrift, si’r det bare, særligt hvis du køber dig fra ingredienserne. Og det er altså rart med ultralynhurtig mad nogle dage, hvor tiden er knap eller overskuddet i bund.
Skal det være mere hjemmelavet, kan man lave sine egne fladbrød (bagt helt flade som tortillas), og sin egen virkelig nemme og virkelig lækre pizzasauce.
Hvad kommer man på en tortillapizza?
Lige hvad man har lyst til, ligesom med en traditionel pizza.
På min tortillapizza på billedet har jeg – udover pizzasauce og revet ost – skiver af kogt kartoffel, sorte oliven, lidt trøffelolie og “dutter” af Vemondo friskost naturel. Efter bagning tilføjede jeg rucola.
- Tortillapandekager (gerne grove, 1-2 pandekager pr. person)
- Pizzasauce
- Ost (traditionel eller plantebaseret)
- Ønsket topping (hvad end du ville bruge på alm. pizza)
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Læg tortillapandekagerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og kom topping på dem, præcis som hvis du lavede en almindelig pizza.
- Bag tortillapizzaerne ca. 10 minutter (plus/minus) til kanten er sprød.
- Nyd.