Thai-inspireret suppe med grøn karry & fuldkornsnudler

Denne suppe er den hurtigste suppe, jeg kender. Og helt sikkert også en af de bedste. Den er fuld af ingredienser og smage, der sender tankerne direkte mod Thailand. Jeg har kombineret en masse af mine yndlingssmage og -grønsager, tilsat fuldkornsnudler og vupti: En fyldig, varmende, nem, mættende og smagfuld suppe til kolde dage, hvor maden gerne næsten må lave sig selv. Mmm, den der grønne karry!

Thaisuppe med grøn karry og nudler

Denne suppe indeholder ikke protein, men man kan naturligvis tilføje feks. mungbønner eller grønne linser i retten.

 

Thai-inspireret suppe med grøn karry og fuldkornsnudler
 
Mængde: 3 personer
Ingredienser
  • 50 g fuldkornsnudler
  • 1 løg i grove strimler
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g blomkål i buketter af ønsket størrelse
  • 200 g brune champignon i tykke skiver
  • 100 g squash i halvtykke halvmåner (gerne med den bløde midte fjernet)
  • 100 g sukkerærter i grove skråtskårne stykker
  • Saft af ½ lime
  • 7 dl koldt vand + 1 grønsagsbouillonterning
  • 1½ dl kokosmælk
  • 2 tsk grøn karrypasta
  • 1 god håndfuld frisk koriander, groft skåret
  • 1 tsk havsalt
  • 1 stor håndfuld friske bønnespirer
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser undtagen bønnespirer kommes i en gryde og koges roligt, indtil nudlerne er møre, det tager ca. 4-5 minutter.
  2. Tilsæt bønnespirerne og smag til.
  3. Server rygende varm og drysset med lidt frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse.

 

Thaisuppe med grøn karry og nudle

 

Thaisuppe med grøn karry og nudle