Sommerkartoffelmos

“Kartoffelmos om sommeren??” tænker du måske. Og det kan jeg da måske godt forstå. Men altså, hør lige her: Nye kartofler, olivenolie, citronsaft, rødløg og krydderurter. Det kan altså noget. Og det er et skønt tilbehør til vegetarisk sommergrillmad, si’r det bare.

 

Sommerkartoffelmos
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
  • 500 g nye kartofler med skræl
  • Saft af ca. ½ citron (afhængigt af citronens størrelse og ønsket smag)
  • 1½ spsk olivenolie
  • ½ rødløg
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Masser af persille
  • Masser af purløg
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne koges møre og afkøles.
  2. Mos kartoflerne groft.
  3. Snit rødløget fint.
  4. Skær eller klip persille og purløg.
  5. Rør alle ingredienserne grundigt sammen ~ gem både purløg, persille og evt. rødløg til at drysse over mosen inden servering.
  6. Smag til ~ man skal kunne smage både citron og olivenolie.
  7. Nydes afkølet.
Rigtig god fornøjelse.

 

Sommerkartoffelmos