
“Kartoffelmos om sommeren??” tænker du måske. Og det kan jeg da måske godt forstå. Men altså, hør lige her: Nye kartofler, olivenolie, citronsaft, rødløg og krydderurter. Det kan altså noget. Og det er et skønt tilbehør til vegetarisk sommergrillmad, si’r det bare.
Sommerkartoffelmos
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
- 500 g nye kartofler med skræl
- Saft af ca. ½ citron (afhængigt af citronens størrelse og ønsket smag)
- 1½ spsk olivenolie
- ½ rødløg
- 1 tsk havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- Masser af persille
- Masser af purløg
Fremgangsmåde
- Kartoflerne koges møre og afkøles.
- Mos kartoflerne groft.
- Snit rødløget fint.
- Skær eller klip persille og purløg.
- Rør alle ingredienserne grundigt sammen ~ gem både purløg, persille og evt. rødløg til at drysse over mosen inden servering.
- Smag til ~ man skal kunne smage både citron og olivenolie.
- Nydes afkølet.
Rigtig god fornøjelse.