Mexicansk rissalat

Tidligere på sommeren var jeg i Tivoli, hvor jeg i den nye Tivoli Foodhall (super koncept i øvrigt!) fik en virkelig lækker ~ men måske ikke så køn ~ ret. Men som vi alle ved, skal man aldrig dømme på udseendet, og det samme gælder denne ret. For hvad den ikke har i det ydre kompenserer den så rigeligt for i smag.

Retten er enkel, den tager kun kort tid at bikse sammen (forudsat at risene er kogt i forvejen), og derefter er det bare at nyde alle de gode smage. Og undervurder ikke betydningen for rettens smag i forhold til hverken koriander eller tortillachips. “Tortillachips??” tænker du måske, og ja det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager altså virkelig godt med et drys groftknuste tortillachips på retten.

 

Mexicansk rissalat
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 dl ukogte brune ris + 4 dl vand + ½ tsk salt
  • 200 g edamamebønner, optøede og kolde
  • 250 g cocktailtomater (dem på stilk der er størrelsen større end cherrytomater)
  • 1 rødløg
  • 1 squash
  • 2 avocado
  • En god håndfuld frisk koriander
  • 1½ - 2 lime, saften heraf
  • 2 tsk hvidløgsolie
  • 1 god tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
Topping:
  • Tortillachips med salt, groft knuste
Ved servering:
  • Server gerne limebåde til, så man har mulighed for at supplere med ekstra limesaft, hvis det ønskes
  • Server frisk koriander til
Fremgangsmåde
  1. Ris + vand + salt koges roligt med låg på gryden i 35 minutter. Drænes og afkøles helt.
  2. Cocktailtomater, rødløg, squash og avocado skæres i stykker af ønsket størrelse, koriander skæres groft.
  3. Alle ingredienser undtagen tortillachips vendes sammen.
  4. Anret salaten (se fx billederne her) eller vend den sammen (den er smukkest anrettet), og server den kold sammen med ekstra limeskiver samt ekstra frisk koriander til drys.
Rigtig god fornøjelse.

 

Mexicansk rissalat