Tidligere på sommeren var jeg i Tivoli, hvor jeg i den nye Tivoli Foodhall (super koncept i øvrigt!) fik en virkelig lækker ~ men måske ikke så køn ~ ret. Men som vi alle ved, skal man aldrig dømme på udseendet, og det samme gælder denne ret. For hvad den ikke har i det ydre kompenserer den så rigeligt for i smag.
Retten er enkel, den tager kun kort tid at bikse sammen (forudsat at risene er kogt i forvejen), og derefter er det bare at nyde alle de gode smage. Og undervurder ikke betydningen for rettens smag i forhold til hverken koriander eller tortillachips. “Tortillachips??” tænker du måske, og ja det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager altså virkelig godt med et drys groftknuste tortillachips på retten.
- 2 dl ukogte brune ris + 4 dl vand + ½ tsk salt
- 200 g edamamebønner, optøede og kolde
- 250 g cocktailtomater (dem på stilk der er størrelsen større end cherrytomater)
- 1 rødløg
- 1 squash
- 2 avocado
- En god håndfuld frisk koriander
- 1½ - 2 lime, saften heraf
- 2 tsk hvidløgsolie
- 1 god tsk havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- Tortillachips med salt, groft knuste
- Server gerne limebåde til, så man har mulighed for at supplere med ekstra limesaft, hvis det ønskes
- Server frisk koriander til
- Ris + vand + salt koges roligt med låg på gryden i 35 minutter. Drænes og afkøles helt.
- Cocktailtomater, rødløg, squash og avocado skæres i stykker af ønsket størrelse, koriander skæres groft.
- Alle ingredienser undtagen tortillachips vendes sammen.
- Anret salaten (se fx billederne her) eller vend den sammen (den er smukkest anrettet), og server den kold sammen med ekstra limeskiver samt ekstra frisk koriander til drys.