Stegte grøntsager med chilibønner og fyldt pasta

Kender du det med, at man ikke har så meget tid til at lave aftensmad, men at man stadig gerne vil have noget ordentlig mad? Her kommer denne ret med stegte grøntsager med chilibønner og fyldt pasta ind i billedet!

Fast food på den hjemmelavede og lækre  måde

Retten her kan nemlig laves på 20-30 minutter (afhængigt af hvor hurtigt, du arbejder), og der er lækre grøntsager, der er spicyness og protein fra chilibønnerne, der er cremethed fra en smule fløde, og så er der de fyldte pasta. Så altså en hurtigt lavet ret, der byder på god mæthed og skønne teksturer, og som smager helt fantastisk. Den er så lækker som aftensmad, og er der rester, kan disse snildt bruges til madpakke dagen efter, retten smager nemlig dejligt både varm og kold.

“Hvilke grøntsager skal jeg bruge?”

Brug gerne de grøntsager, du bedst kan lide, det har jeg gjort. Prøv dig frem, min erfaring er, at det som regel ender godt, hvis man bare sammensætter det, man godt kan lide. Dog er champignon en god idé, da de tilfører retten umami ~ den femte grundsmag ~ som er med til at give retten den der udefinerbare uhm-smag.

Psst.

Hvis du nu lige har lyst til pasta, så skulle du da lige tage et kig på fx min grønne og nemme fuldkornspastasalat med broccoli og pesto eller min ret gratineret grønt med fuldkornspasta.

 

Stegte grøntsager med chilibønner & tortellini
 
Mængde: Ca 3 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 bakke brune champignon (200 g ikke-ordnet vægt)
  • 1 ds chilibønner (der bruges både bønnerne og saucen, de ligger i)
  • 2 gode håndfulde cherrytomater
  • 200 g fyldt pasta (ukogt vægt) med vegetarisk fyld
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • ½ dl fløde af ønsket type
  • Frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Skær løg, peberfrugt og squash i grove stykker.
  2. Rens champignonerne og skær dem i grove stykker.
  3. Halver cherrytomaterne.
  4. Kog den fyldte pasta mens grøntsagerne steges:
  5. Svits champignonerne kort i lidt olivenolie, de må gerne få lidt farve.
  6. Tilsæt løg, peberfrugt og squash.
  7. Steg grøntsagerne kortvarigt, indtil det hele er faldet en smule sammen.
  8. Tilsæt bønnerne og de halverede cherrytomater og varm retten igennem, mens tortellinierne koges.
  9. Hæld vandet fra den fyldte pasta og kom pastaen op til grøntsags-bønneblandingen. Vend grundigt rundt.
  10. Tilsæt fløde, bland og varm igennem.
  11. Smag til.
  12. Server drysset med frisk oregano.
Rigtig god fornøjelse.