En god crumble går man ikke galt i byen med. Sådan en med bløde, syrlige rabarberstykker i bunden og sprød, sød top. I min verden skal sådan en sag altid ~ altid! ~ serveres med blødtpisket flødeskum. Uhm, så synger englene altså!

Og vil man gerne bage kagen i vegansk udgave, bruger man blot en plantebaseret smør samt en plantebaseret piskbar fløde, og vupti: Vegansk rabarbercrumble.

Skulle man være i tvivl om, hvorvidt jeg er glad for rabarberkager, kan en søgning på “rabarber” her på bloggen hurtigt afgøre dén sag…

 

Rabarbercrumble
 
Mængde: En tærteform Ø25cm
Ingredienser
  • Bund
  • 500 g rabarber (ordnet vægt!)
  • 85 g sukker
  • 20 g vanillesukker
  • 10 g majsstivelse
  • Crumble
  • 50 g hvedemel eller hvid hvede mel
  • 75 g finvalsede havregryn
  • 75 g sukker
  • 65 g blødt smør (ikke smeltet!)
Fremgangsmåde
  1. Tag smørret ud af køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme.
  3. Ordn rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm.
  4. Læg rabarberne i en ikke-smurt tærteform, drys sukker, vaniljesukker og maizena over og bland godt sammen.
  5. Bland de tørre ingredienser til crumblen i en skål.
  6. Tilsæt det bløde (ikke smeltede!) smør i mindre stykker/riv det på den grove side af et rivejern, og ælt dejen grundigt sammen med hænderne, indtil massen er helt blandet og lidt "små-klumpet".
  7. Fordel crumblen over rabarberne (den vil ikke dække rabarberne fuldstændig, hvilket er meningen, så man kan se lidt af rabarberne i den færdige kage).
  8. Bag kagen i ovnen ca. 50-60 min.
  9. Skal kagen nydes lige efter bagning, skal den stå og hvile 10 minutters tid inden servering.
  10. Server med blødtpisket flødeskum.
Rigtig god fornøjelse.