
En god crumble går man ikke galt i byen med. Sådan en med bløde, syrlige rabarberstykker i bunden og sprød, sød top. I min verden skal sådan en sag altid ~ altid! ~ serveres med blødtpisket flødeskum. Uhm, så synger englene altså!
Og vil man gerne bage kagen i vegansk udgave, bruger man blot en plantebaseret smør samt en plantebaseret piskbar fløde, og vupti: Vegansk rabarbercrumble.
Skulle man være i tvivl om, hvorvidt jeg er glad for rabarberkager, kan en søgning på “rabarber” her på bloggen hurtigt afgøre dén sag…
Rabarbercrumble
Mængde: En tærteform Ø25cm
Ingredienser
- Bund
- 500 g rabarber (ordnet vægt!)
- 85 g sukker
- 20 g vanillesukker
- 10 g majsstivelse
- Crumble
- 50 g hvedemel eller hvid hvede mel
- 75 g finvalsede havregryn
- 75 g sukker
- 65 g blødt smør (ikke smeltet!)
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet.
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme.
- Ordn rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm.
- Læg rabarberne i en ikke-smurt tærteform, drys sukker, vaniljesukker og maizena over og bland godt sammen.
- Bland de tørre ingredienser til crumblen i en skål.
- Tilsæt det bløde (ikke smeltede!) smør i mindre stykker/riv det på den grove side af et rivejern, og ælt dejen grundigt sammen med hænderne, indtil massen er helt blandet og lidt "små-klumpet".
- Fordel crumblen over rabarberne (den vil ikke dække rabarberne fuldstændig, hvilket er meningen, så man kan se lidt af rabarberne i den færdige kage).
- Bag kagen i ovnen ca. 50-60 min.
- Skal kagen nydes lige efter bagning, skal den stå og hvile 10 minutters tid inden servering.
- Server med blødtpisket flødeskum.
Rigtig god fornøjelse.