Spaghetti Napoli ~ også kendt som spaghetti med tomatsauce. En italiensk klassiker og ikke uden grund, for det er en dejligt ret, som er nem at lave, fuld af smag, elsket også af børn og vaskeægte comfort food i højeste potens.

Retten kan også tilføjes linseboller så bliver det ren Lady og Vagabonden. Eller man kan tilføje en dåse grønne linser. Server en sprød, grøn salat til. Og selvfølgelig gerne riiigeligt parmesan på toppen.

 

Spaghetti Napoli
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dåser hakket tomat
  • 2 tsk havsalt
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Et bundt frisk basilikum, både blade og stilke i grove stykke
  • 400 g fuldkornsspaghetti (tør vægt!)
Tilbehør
  • Parmesan
Fremgangsmåde
  1. Skær løg og hvidløg groft og steg disse kort i lidt olivenolie uden at de tager farve.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, bland grundigt, og småkog saucen under låg i 20 minutter. Omrør ind i mellem.
  3. Kog imens pastaen og afdryp den grundigt, når den er færdigkogt.
  4. Når saucen har kogt 20 minutter, blendes den med stavblender til ønsket konsistens.
  5. Bland sauce og pasta grundigt sammen og server.
Rigtig god fornøjelse.