Peanutbutterdressing

Cremet, en anelse stærk, en smule salt, crunchy og med fyldig peanutsmag. Denne dressing er en af mine favoritter, når det kommer til topping på en god salat eller buddhabowl eller som dressing i pitabrød eller wraps. Nem og noget så lækker!

 

Peanutbutterdressing
 
Mængde: Ca. 4 personer
Ingredienser
  • 100 g peanutbutter (både creamy og crunchy kan bruges)
  • 1 tsk soyasauce
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 tsk peanut- eller sesamolie (kan udelades)
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk havsalt
  • Saft af 1 lime
  • 1 dl koldt vand (måske lidt mere)
  • Lidt grofthakkede peanuts til at give crunch (kan undlades)
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser undtagen de grofthakkede peanuts blandes grundigt sammen, helst med minihakker eller stavblender (dressingen kan dog også røres sammen med ske eller gaffel, resultatet bliver bare bedst og mest cremet med fx minihakker).
  2. Smag til samt juster konsistensen med lidt mere vand hvis dette ønskes ~ vær opmærksom på, at dressingen bliver fastere, når den er køleskabskold.
  3. Når dressingen er færdig, røres lidt grofthakkede peanuts i med ske.
  4. Server dressingen kold ~ er dressingen blevet lidt for fast under afkøling, røres en smule mere vand i.
Rigtig god fornøjelse.

 

Peanutbutterdressing