Dadelkugler er bare altid en god idé. De er hurtige at lave, den skønneste snack og kan varieres på alle mulige måder. Disse er den absolut simpleste version, men det gør ikke smagsoplevelsen mindre. Mmm, den smag og den struktur. Pæne er de også. Haps!
Dadelkugler med nødder, kerner & frø
Mængde: 12 kugler af pæn størrelse
Ingredienser
- 150 g blandede nødder, kerner og frø ~ alt fra mandler og hasselnødder til pinjekerner, pistacienødder, jordnødder og græskarkerner. Kun fantasien og køkkenbeholdningen sætter grænsen. Man kan også nøjes med en enkelt eller to slags nødder el. lign. Anything goes.
- 100 g dadler, udstenet vægt (jeg bruger de bløde fra papæske)
- ¼ tsk havsalt
- Sesamfrø til rulning
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser (undtagen sesamfrø) kommes i en minihakker og køres til ønsket konsistens.
- Massen rulles til kugler, og kuglerne rulles i sesamfrø.
- Kuglerne stilles i køleskab i lukket beholder nogle timer inden nydning.
- Kuglerne opbevares herefter i lukket beholder i køleskab, hvor de kan holde sig en lille uges tid.
Rigtig god fornøjelse.