Det her brød smager så dejligt af friske, bagte tomater, aromatisk rosmarin og havsalt, og så er det bare så smukt rustikt i udseende. Brødet er blødt, det er nemt at bage, og så er det faktisk oven i købet et fuldkornsbrød. Hva’be’har?! Jep, den er god nok! Og så er det et også et brød, der på alle måder gør sig godt både på en hverdagsaften, til gæster, på buffeter og til “tag-en-ret-med”-arrangementer.
Jamen, selv tak da 😉
Fuldkornsfocaccia med tomater & rosmarin
Mængde: 12-15 stykker
Ingredienser
Dej
- 15 g gær
- 2½ dl lunkent vand (lillefingervarmt)
- 1 spsk knust havsalt
- ½ tsk honning/sirup/sukker
- 150 g fuldkornsmel, gerne hvid fuldskornshvedemel* eller fuldkornsspeltmel**
- 150 g hvedemel
Topping
- Olivenolie
- Halverede cherrytomater
- Frisk rosmarin
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i vandet.
- De øvrige ingredienser til dejen tilsættes, og dejen røres eller æltes grundigt sammen. Dejen er relativt blød, det er meningen.
- Beklæd en firkantet form str. ca. 20 x 25 cm (eller et rundt tærtefad af almindelig størrelse) med bagepapir og kom dejen heri. Brug bagsiden af en vandfugtet spiseske til at fordele dejen ud i fadet, skeen skal fugtes flere gange undervejs (herved undgåes at dejen klistrer til skeen).
- Placer de halverede tomater rundt omkring i dejen, tomaterne skal vende med den overskårne side opad, og de skal trykkes ned i dejen, så de stadig er en smule højere end dejen.
- Dejen hæver 40 minutter ved stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme, og lad den varme helt op.
- Når ovnen er helt varm, pensles brødet forsigtigt med olivenolie og drysses med havsalt.
- Bag brødet 30 minutter. Bruges stegetermometer, er brødet færdigt ved 96-98 grader.
- Brødet serveres drysset med masser af frisk rosmarin, og det kan serveres både nybagt (let afkølet), koldt eller genopvarmet.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Giver et lyst brød
**Giver et lidt mørkere brød
**Giver et lidt mørkere brød