“Kartoffelmos om sommeren??” tænker du måske. Og det kan jeg da måske godt forstå. Men altså, hør lige her: Nye kartofler, olivenolie, citronsaft, rødløg og krydderurter i skøn samhørighed i en grov sommermos. Det kan altså noget. Og det er et skønt tilbehør til vegetarisk sommergrillmad, si’r det bare.
Mosen spises kold, det ér jo sommermad, ik’.
Nåja: Kog gerne kartoflerne på forhånd, så de er kolde og klar til at blive til mos.
Er du interesseret i flere salater med kartofler, der passer godt som sommermad, så tryk HER.
Sommerkartoffelmos
Obs: Kartoflerne kan med fordel koges i forvejen.
Mængde: 4 personer
Ingredienser
- 800 g nye kartofler med skræl*
- Saft af 1 lille citron
- 3 spsk olivenolie
- 1 lille rødløg
- 1½ tsk havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- 1 bundt persille
- 1 bundt purløg
Fremgangsmåde
- Kartoflerne koges i letsaltet vand til de er helt møre.
- Mens kartoflerne koger:
- - Skær rødløget fint.
- - skær persille og purløg relativt fint.
- - Pres citronen.
- Når kartoflerne er færdigkogte, drænes de grundigt for vand og afkøles.
- Mos kartoflerne groft (brug en kartoffelmoser eller en gaffel).
- Rør alle ingredienserne grundigt sammen ~ gem lidt af både både purløg, persille og rødløg til at drysse over mosen inden servering.
- Smag til ~ man skal kunne smage både citron og olivenolie.
- Nydes afkølet.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Hvis du ikke er til kartoffelskræller (de forsvinder dog i mosen), kan du bare skrælle kartoflerne - blot vær opmærksom på at bruge den angivne mænge kartofler efter skrælning