Sommerkartoffelmos
 
 
Obs: Kartoflerne kan med fordel koges i forvejen.
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 800 g nye kartofler med skræl*
  • Saft af 1 lille citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 lille rødløg
  • 1½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne koges i letsaltet vand til de er helt møre.
  2. Mens kartoflerne koger:
  3. - Skær rødløget fint.
  4. - skær persille og purløg relativt fint.
  5. - Pres citronen.
  6. Når kartoflerne er færdigkogte, drænes de grundigt for vand og afkøles.
  7. Mos kartoflerne groft (brug en kartoffelmoser eller en gaffel).
  8. Rør alle ingredienserne grundigt sammen ~ gem lidt af både både purløg, persille og rødløg til at drysse over mosen inden servering.
  9. Smag til ~ man skal kunne smage både citron og olivenolie.
  10. Nydes afkølet.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Hvis du ikke er til kartoffelskræller (de forsvinder dog i mosen), kan du bare skrælle kartoflerne - blot vær opmærksom på at bruge den angivne mænge kartofler efter skrælning
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/sommerkartoffelmos/