Rødbeder er et både lækkert, sundt og alsidigt bekendtskab. Rødbeder kan bruges både rå og kogte, i bøffer, hummus og tzatziki, i salater, supper og bowls, i brød og kage, i varme retter. Og alt muligt andet.
Her har jeg brugt rå rødbede i en yderst smagfuld salat med masser af bid. Dadlerne er uundværlige heri, og dressingen tager salaten til next level.
Det smager også rigtig godt med grønne linser eller mungbønner i salaten, og hvis man spiser et stykke brød til, har man da et fuldgyldigt måltid.
Rødbedesalat med sennepsdressing
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Salat
- 650 g rå rødbede (uskrællet vægt)
- 1 æble + 1 spsk citronsaft
- 50 g rucola
- 70 g dadler (dem fra pose, ikke de bløde fra papæske)
- 50 g hasselnøddekerner
- En potte frisk esdragon ~ der bruges 5 g
Dressing
- 1 tsk stærk sennep eller dijonsennep
- 1 tsk eddike (æblecidereddike eller hvid balsamico)
- 2 tsk olivenolie
- 1 spsk sød sennep
- 1 spsk agavesirup
- 1 tsk knust havsalt
- ½ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
- Rør dressingen sammen.
- Rødbederne skal bruges rå i salaten; De skrælles og rives groft på et rivejern (brug gerne engangshandsker til dette).
- De revne rødbeder røres grundigt sammen med dressingen.
- Æblet skæres i stykker af ønsket form og størrelse og vendes citronsaften.
- Rucola bruges som det er eller skæres en smule mindre.
- Dadler og hasselnødder skæres groft.
- Estragon skæres medium.
- Salaten blandes ikke sammen (i så fald bliver det en stor mørkerød masse) men anrettes på et fad med delene lidt hver for sig.
- Salaten nydes kold.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
En mere fyldig salat? Tilføj 1 dåse linser (=240 g kogte) samt 150-200 g knoldselleri skåret i tynde stave samt ½ gang dressing mere.