Rødbeder er et både lækkert, sundt og alsidigt bekendtskab. Rødbeder kan bruges både rå og kogte, i bøffer, hummus og tzatziki, i salater, supper og bowls, i brød og kage, i varme retter. Og alt muligt andet.

Her har jeg brugt rå rødbede i en yderst smagfuld salat med masser af bid. Dadlerne er uundværlige heri, og dressingen tager salaten til next level.

Det smager også rigtig godt med grønne linser eller mungbønner i salaten, og hvis man spiser et stykke brød til, har man da et fuldgyldigt måltid.

 

Rødbedesalat med sennepsdressing
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Salat
  • 650 g rå rødbede (uskrællet vægt)
  • 1 æble + 1 spsk citronsaft
  • 50 g rucola
  • 70 g dadler (dem fra pose, ikke de bløde fra papæske)
  • 50 g hasselnøddekerner
  • En potte frisk esdragon ~ der bruges 5 g
Dressing
  • 1 tsk stærk sennep eller dijonsennep
  • 1 tsk eddike (æblecidereddike eller hvid balsamico)
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 tsk knust havsalt
  • ½ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Rør dressingen sammen.
  2. Rødbederne skal bruges rå i salaten; De skrælles og rives groft på et rivejern (brug gerne engangshandsker til dette).
  3. De revne rødbeder røres grundigt sammen med dressingen.
  4. Æblet skæres i stykker af ønsket form og størrelse og vendes citronsaften.
  5. Rucola bruges som det er eller skæres en smule mindre.
  6. Dadler og hasselnødder skæres groft.
  7. Estragon skæres medium.
  8. Salaten blandes ikke sammen (i så fald bliver det en stor mørkerød masse) men anrettes på et fad med delene lidt hver for sig.
  9. Salaten nydes kold.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
En mere fyldig salat? Tilføj 1 dåse linser (=240 g kogte) samt 150-200 g knoldselleri skåret i tynde stave samt ½ gang dressing mere.