Rødbeder er særligt gode venner med peberrod, og disse to forenes i denne lækre sag af en rødbedecreme. Valnødder er tilsat for crunch og smag, og helt ærligt: Det funker bare!
Jeg laver oftest rødbedecremen på cannellinibønner, men den kan også sagtens laves på grønne linser. Og PS: Bønner og linser fra dåse fungerer altså bare helt fint, det bruger jeg selv (hurra for at kunne købe sig til ting, når man er for glemsom eller doven til at få kogt sine bælgfrugter selv).
Brug rødbedecremen som pålæg på rugbrød, i sandwich, wraps eller bowls.
Vild med rødbede? Se blandt andet min rødbedesalat med æble og skyrdressing eller min rødbederet med perlebyg og quinoa.
- 200 g kogte rødbeder uden skræl
- 100 g kogte hvide bønner (=cannellinibønner, IKKE butterbeans!) ELLER 100 g kogte grønne linser - bønner/linser fra dåser er helt fint
- 20 g revet peberrod
- 1 tsk løgpulver
- 1 spsk citronsaft
- ½ tsk havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- 20 g valnødder, hakkede
- Alle ingredienser undtagen de hakkede valnødder! kommes i en blender og køres til en glat og cremet masse.
- Kom cremen i en skål og rør valnødderne i med ske.
- Afkøles inden servering og opbevares på køl.