Rødbedebøffer med bønner

Jeg vil gerne byde dig på rødbedebøffer med bønner og kapers. Og du kommer til at kunne lide dem, jeg si’r det bare.

Kogte rødbeder – ja tak!

Rødbeder kan bare virkelig noget (udover passioneret at farve alt, det kommer i nærheden af, altså): De er lækre i alle tilberedninger, både bagte, kogte og rå. Ikke alle mennesker er glade for kogte rødbeder, men prøv lige at koge nogle rødbeder, skære dem i mundrette stykker og brug dem i salat; Rødbeder tilberedt ved kogning bliver så møre, søde og lækkert saftige.

Prøv fx rødbedesalat med æble og skyrdressing eller rødbederet med perlebyg og quinoa, det er to smagfulde, saftige retter med rødbeder, som jeg tror kan omvende dig, hvis du ikke tænker, du er så meget til kogte rødbeder.

Rødbedebøffer med bønner

Nåmen, det var de her rødbedebøffer med bønner og kapers, vi kom fra

Rødbedebøfferne her er proppet med pikant smag og skøn saftighed, og så har de dejlig tekstur fra rødbeder og løg. Det smarte ved vegetarbøffer (og -deller) er, at de modsat kødbøffer og -deller ikke nødvendigvis skal gennemsteges. Det er fint nok, at de bare er lunet igennem, faktisk. Kød derimod skal gennemsteges for at slå eventuelle bakterier ihjel.

Rødbedebøfferne her skal steges blidt for at overfladen ikke bliver stegt sort, og det betyder, at rødbeder og løg beholder masser af bid og “rå” smag ~ og dét er bare virkelig lækkert!

Rødbedebøffer med bønner

Ikke vild med kapers? I got you!

Er du ikke til kapers, kan du blot udskifte med syltede agurker i små stykker. No worries, det smager nemlig også dejligt.

Psst.

Jeg har også en opskrift på mexi-rødbedebøffer her på bloggen, hvis det sku’ være.

 

Rødbedebøffer med bønner
 
Mængde: 6-8 bøffer
Ingredienser
  • 240 g rå rødbede (Obs: Den angivne vægt er den vægt, der bruges, dvs efter skrælning)
  • 1 dåse kidneybønner (=240 g kogte)
  • 1 rødløg
  • 20 g kapers
  • 100 g havregryn, gerne finvalsede men grovvalsede kan også fint bruges
  • En håndfuld frisk timian
  • 2 spsk sød sennep
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl og afdryp grundigt kidneybønnerne.
  2. Skær rødløget i grove stykker.
  3. Skræl rødbederne og skær dem i medium stykker (ikke for små).
  4. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og køres til en sammenhængende masse, som gerne må indeholde synlige og mærkbare stykker af løg og rødbede (ikke alt for store, så kan bøfferne have svært ved at hænge sammen).
  5. Form massen til 6-8 bøffer, og lad de formede bøffer hvile mindst ½ time, gerne længere (de kan også laves meget tidligere og stilles på køl, indtil de skal steges).
  6. Rødbedebøfferne steges på stegepande i neutral olie ved middelhøj varme (hos mig er det trin 5 ud af 9), pas på ikke at stege rødbedebøfferne ved for høj temperatur, så bliver overfladen brændt.
Rigtig god fornøjelse.

 

Rødbedebøffer med bønner
Sådan her er “farsen” allerbedst; Med små, mærkbare stykker af rødbede og løg, hvilket giver dejlig struktur i rødbedebøfferne.

 

Rødbedebøffer med bønner