Falafelvaffel. Er det ikke bare et skønt ord? Og lige så skønt ordet er, lige så lækker er maden. Og selvom sådan nogle falafelvafler efterhånden er oldies (men stadig goodies), så har konceptet ikke mistet sin lækkerhedsværdi.
Vafler til aftensmad, ja tak!
Lyder det som en drøm at spise vafler til aftensmad? Jamen, sådan smager det også nærmest. Jeg mener: Falafler er altid godt, og her er dejen så bagt i vaffeljern i stedet for som traditionelle falafler. Og det er tilmed nemt: Kør dejen sammen i en foodprocessor (eller lignende) og bag den i et vaffeljern. Nichts weiter, du. Det ER da nemt.
Det der vaffeljern
Man kan bage falafelvafler på alle slags vaffeljern, dog foretrækker jeg selv at bage dem som belgiske vafler, du ved; Tykke med store, firkantede fordybninger. Det gøres nemt på mit Tefal Snack Collection, som bare er det bedste og mest alsidige “vaffeljern”, jeg har ejet. Man kan, fordi pladerne i jernet kan udskiftes, bage alt muligt i det! Det er ret så lækkert, si’r det bare.
Hvad spiser man sammen med falafelvafler?
Herhjemme bruger vi som oftest falafelvafler på en af følende måder
Som bund under en masse lækre toppings ~ det kan være en salat lavet til formålet (fx min kikærtesalat med harissa eller min tomat-bulgursalat med bagt grønt), i så fald smører vi fx yoghurt naturel eller hummus på vaflen og topper derefter med salaten. Eller vi laver en tøm-køleskabet og topper vaflerne med alle mulige lækre rester og grønt
Som tilbehør til supper og salater ~ det er en superlækker og god måde at tilføje velsmagende protein til måltidet
Og så lige et virkelig godt fif til dig fra mig!
Når vaflerne ved opbevaring er blevet lidt bløde, er det nemt at lave dem sprøde igen: Giv dem en tur på brødristeren, så bliver de dejligt lune og sprøde. Smart, ik?
- 1 dåse kikærter
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- ½ bundt frisk koriander
- 1 tsk havsalt
- ¼ tsk peber
- 2 dl finvalsede havregryn
- 1 dl koldt vand
- Lidt olivenolie til bagning
- Skyl og afdryp kikærterne grundigt.
- Pil og skær løg og hvidløg groft.
- Alle ingredienser kommes i en foodprocessor, og massen køres til en fin konsistens.
- Varm et vaffeljern op. Pensl vaffeljernet med en smule olivenolie før hver ny falafelvaffel, der skal bages. Bag vaflerne til de er let til middel gyldne.
- Top falafelvaflerne med lige det, du godt kan lide ~ og gerne masser af det.