Pålæg kan være en kilde til lidt hovedbrud hos vegetaren og veganeren. Som kødspiser kan man bare smække et stykke spegepølse eller noget leverpostej på rugbrød, og så er den sag klaret. Heldigvis er der i supermarkederne stadigt flere gode muligheder for at købe plantebaseret pålæg, og så er det faktisk heller ikke så svært at lave det selv. Gå fx på opdagelse i kategorien “Pålæg”  her på bloggen, der har jeg mange gode bud på både spreads og pålægssalater.

 

Bønnepålæg med oliven
 
Ingredienser
  • 1 dåse kidneybønner
  • 70 g oliven (udstenet vægt), gerne grønne eller kalamata
  • 30 g soltørrede tomater (dem der ligger i olielage), afdryppede
  • 1 spsk rød balsamico
  • 2 tsk sød sennep
  • 1 tsk tørret salvie
  • 2 spsk pinjekerner
  • ½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft, sort peber
  • 1 spsk koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kidneybønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Kidneybønnerne, de soltørrede tomater, halvdelen af den nævnte mængde oliven, rød balsamico, sennep, salvie, havsalt, peber samt vandet køres i en minihakker eller lignende, til de soltørrede tomater er findelte. Spread'en må gerne være lidt grov i det.
  3. Hak den resterende halvdel af den nævnte mængde oliven groft.
  4. Kom bønneblandingen i en skål og rør de grofthakkede oliven samt de hele pinjekerner grundigt i.
  5. Spread'en opbevares i lukket beholder på køl. Kan holde ca. 5 dage.
Rigtig god fornøjelse.