Skal det dufte og smage af Thailand, så er frisk koriander helt uundværligt. Derfor er der også en god mængde frisk koriander i min nudelsalat. Jeg er faktisk ikke sikker på, om man i Thailand nogensinde ville få serveret en salat som denne, men den smager som noget, der har oprindelse i Thailand, og det er godt nok for mig.
Frisk koriander deler vandene, men åh det er sååå godt, jo!
Jeg har brugt nogle af mine yndlingsgrønsager, tilsat fuldkornsnudler og riiigeligt frisk koriander (men er du en af dem, der ikke er til frisk koriander, udskifter du bare med en anden krydderurt) samt toppet med lune, ristede peanuts og en skøn peanutbutterdressing. Virkelig lækker salat både for krop, sind og sanser. Og da retten skal serveres kold, kan den laves i forvejen. Og den her nudelsalat smager allerbedst, når man spiser den med pinde. Si’r det bare.
- 1 rødløg
- 35 g frisk spinat, hele blade eller i grove skiver
- 20 g grønkål, rimeligt fint skåret
- 100 g rød (spids)kål, helt tynde strimler
- 75 g squash, i stykker af ønsket størrelse, her har jeg lavet "bånd" med en spiralizer
- 125 g friske asparges, skrå tynde skiver (den angivne vægt er ikke-ordnet vægt)
- 125 g edamamebønner
- 150 g fuldkornsnudler (ukogt vægt)
- Masser af frisk koriander
- Peanutbutterdressing
- Soyasauce
- Saltede peanuts
- Rør peanutbutterdressingen sammen.
- Nudlerne koges efter anvisining på pakken. Nudlerne skal være al dente (altså stadig med lidt bid), når de er færdige. Overhæld nudlerne med koldt vand og lad dem dryppe af i en si.
- Ordn og skær grønsagerne.
- Anret salaten i en skål eller et fad og lad salaten blive dejligt kold i køleskab inden servering.
- Peanutbutterdressing, soyasauce og peanuts serveres ved siden af salaten, så man selv kan dosere mængden af disse.