Jeg har længe arbejdet på at lave en plantebaseret postej, til at komme syltede agurker og rødbeder oven på samt til at smøre på både rugbrød og fuldkornsbrød og -boller.
Jeg har prøvet alt muligt. Med alle mulige typer bønner og linser. Med svampe. Bladselleri. Diverse krydderier. Kogt, moset, blendet. You name it, I’ve tried it.
Og allerhelst ville jeg bare gerne have, at postejen skulle være nem at lave, uden alle mulige mærkelige ingredienser, og at den skulle smage og føles på lige præcis den dér måde, jeg ville have den til.
Og så pludselig, uden jeg gjorde mig ret meget umage, så var den der! Jubiii! Jeg blev helt tosseglad (nørdet ~ hvem mig?). Det er så dejligt, når det lykkes.
Så her er den ~ mit bud på en nem og lækker postej, et skønt pålæg, lige til at komme under både rødbeder og syltede agurker.
- 1 ds kidneybønner, skyllede og afdryppede
- 15 g soltørrede tomater (gerne dem der ligger i olie ~ afdryppes)
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk muskatpulver
- 1 tsk tørret salvie
- ¾ tsk havsalt
- En anelse friskkværnet peber
- Cirka ¼ dl koldt vand
- Alle ingredienser kommes i en minihakker og køres til en masse af ønsket finhed/tekstur.
- Opbevar postejen i lukket beholder i køleskab, hvor den kan holde sig ca. 4-5 dage.
Jeg har frosset en del af postejen, og det smager stadig skønt optøet 😃 Tak for en god opskrift.
WAOW!!!! Så fik man lavet en postej på 5 minutter, – som smager FANTASTISK!!!!!!!!!!!!! Hvis alle vegetariske retter var så gode som denne, så ville alle være vegetarer!!!!!!! 🙂 Knus, Ib
Kære Ib.
TAK! Kæmpestort TAK for din utroligt varme kommentar, som jeg er glad helt ind til benet for. Tak fordi du kiggede forbi, tak fordi du gav dig tid til at skrive til mig og tak for ordene.
Kærlig hilsen Pernille.
Faldt over din opskrift – den er et klart hit her i huset. Nemt, enkelt og virkelig velsmagende!
Hej Frank!
Tusind tak fordi du gav dig tid til at skrive til mig. Jeg er simpelthen Så glad for, at min opskrift kan bruges, og at du kom forbi her på bloggen.
Bedste hilsner fra Pernille.
Er det egnet til at fryses? 🙂
Hej Astrid.
Hvor dejligt du læser med!
Og tak for dit spørgsmål ~ som jeg desværre må være dig svar skyldig på. Jeg ved simpelthen ikke, om den kan fryses. Prøv! Evt. med lidt af portionen først, bare for at prøve, ik.
Giv meget gerne tilbagemelding, hvis du finder ud af det.
Kærlig hilsen Pernille.
Hej.
Har også prøvet den dejlige postej❤️ den er virkelig god😋
Ville spørge om i havde fundet ud af om det kan fryses.
Venlig hilsen Vivi.
Hej Mille.
Tusind tak fordi du læser med og for dit spørgsmål. Det er 2 stk soltørrede tomater størrelse. Jeg skriver det ind i opskriften, så der ikke skal være i tvivl om det.
Hav en god dag.
Kærlig hilsen Pernille.
Du skriver 2 soltørrede tomater. Er det bare sådan to små styk eller mangler der en betegnelse (spsk, tsk..)? 🙂