Nem bønnepostej

Jeg har længe arbejdet på at lave en plantebaseret postej, til at komme syltede agurker og rødbeder oven på samt til at smøre på både rugbrød og fuldkornsbrød og -boller.

Jeg har prøvet alt muligt. Med alle mulige typer bønner og linser. Med svampe. Bladselleri. Diverse krydderier. Kogt, moset, blendet. You name it, I’ve tried it.

Og allerhelst ville jeg bare gerne have, at postejen skulle være nem at lave, uden alle mulige mærkelige ingredienser, og at den skulle smage og føles på lige præcis den dér måde, jeg ville have den til.

Og så pludselig, uden jeg gjorde mig ret meget umage, så var den der! Jubiii! Jeg blev helt tosseglad (nørdet ~ hvem mig?). Det er så dejligt, når det lykkes.

Så her er den ~ mit bud på en nem og lækker postej, et skønt pålæg, lige til at komme under både rødbeder og syltede agurker.

 

Nem bønnepostej ~ leverFRIpostej
 
Ingredienser
  • 1 ds kidneybønner, skyllede og afdryppede
  • 15 g soltørrede tomater (gerne dem der ligger i olie ~ afdryppes)
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk muskatpulver
  • 1 tsk tørret salvie
  • ¾ tsk havsalt
  • En anelse friskkværnet peber
  • Cirka ¼ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en minihakker og køres til en masse af ønsket finhed/tekstur.
  2. Opbevar postejen i lukket beholder i køleskab, hvor den kan holde sig ca. 4-5 dage.
Rigtig god fornøjelse.