Bananbrød er mit go to, hver gang jeg har lyst til noget kage-ish. Det hedder brød, men føles og smager som kage, og så kan et bananbrød varieres på rigtig mange måder. Et bananbrød er nemt at røre sammen, det er til den sunde side, og det kan snildt laves i en vegansk version, der smager akkurat lige så godt som den version, der indeholder æg og komælk (se i opskriften, der har jeg angivet både vegansk og lakto-ovo vegetarisk version). Eneste lille tricky ting med et bananbrød kan være bagningen. Nogle kan lide et bananbrød rigtig svampet, næsten klægt, andre kan lide det til den mere tørre side. Personligt er jeg rigtig glad for den gyldne middelvej, hvilken jeg har opdaget ligger, når bananbrødet har en centertemperatur på 90-92  grader (at finde ud af dette kræver naturligvis, at man har et stegetermometer, men et bananbrød kan sagtens bages uden brug af et termometer. Det virker bare bedst for mig).

Og nu til denne opskrift, som er med kanel og hasselnødder. Helt enkelt, men utroligt lækkert og smagfuldt. Som altid bagt med fuldkornsmel, her med fuldkornsspeltmel. Og bananbrødet, det smager bare af M.E.R.E!

 

Saftigt kanelbananbrød med hasselnødder
 
Ingredienser
  • 4 små/3 almindelige meget modne bananer
  • 1 æg / 1 chiaæg (1 spsk knuste chiafrø rørt med 5 spsk koldt vand)
  • ½ dl flydende sødning, fx ahornsirup eller Fibersirup Gold
  • 2 dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
  • 200 g fint fuldkornsmel, her har jeg brugt fuldkornsspeltmel
  • ½ tsk knust havsalt
  • ½ tsk vanillepulver/1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 1½ spsk kanel
  • 50 g hasselnødder, grofthakket (jeg halverer dem blot)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bruges chiaæg røres dette sammen.
  3. Hak hasselnødderne groft og mos bananerne grundigt med en gaffel.
  4. Bland alle ingredienser grundigt.
  5. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen heri.
  6. Bananbrødet skal bage cirka 45-50 minutter. Læg et stykke staniol over brødet efter 15 minutter, ellers ender overfladen med at blive ret mørk. Bruges stegetermometer er brødet færdigt ved en centertemperatur på 90-92 grader ~ temperaturen er vigtigere end bagetiden, hvilket er afhængigt af ovnen.
  7. Brødet kan nydes lunt, gerne med en klat Naturli´ Smørbar eller smør på, og det kan nydes koldt.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Brødet pakkes i en frysepose og opbevares i køleskab, hvor det kan holde 3-4 dage.