Jeg er inde i en periode, hvor jeg er virkelig vild med salater. De fyldige af slagsen, fulde af gode sager, skøn smag, godt bid, og som er smukke at se på. Den slags salater findes der flere af her på bloggen, og her er endnu en. Man kan aldrig få for mange salater at vælge mellem. Gå gerne på jagt under menupunktet “Salater”~ der kommer stadigt flere til.
Denne salat er grøn og skøn, den har masser af tekstur og smag, og alligevel er den enkel og nem at tilberede. Salaten skal serveres kold, så det er smart at tilberede perlerug og broccoli på forhånd.
Fyldig salat med grønt og groft
Mængde: 3-4 personer som hovedmåltid
Ingredienser
- 1 dl perlerug/perlespelt + 3 dl vand + ¼ tsk havsalt
- 1 broccoli (den øverste del, ikke stokken*)
- Et par håndfulde frisk spinat
- ½ rødløg
- Friske blåbær, mængde efter ønske
- Valnødder, mængde efter ønske
- 1½ avocado
- Lidt havsalt
- En anelse friskkværnet peber
- Dryp af fx olivenolie eller citronolie
Fremgangsmåde
- Perlerug koges roligt og under låg i vandet og med saltet i 25 minutter. Herefter dryppes de grundigt af.
- Broccoli skæres i buketter af ønsket størrelse, og disse blancheres ved at overhælde broccolistykkerne med kogende vand og lade dem ligge heri nogle minutter. Vandet hældes fra, og broccolien overhældes med et par hold koldt vand. Si broccolien grundigt for vand.
- Spinat ordnes og skæres eventuelt i stykker af ønsket størrelse, rødløg skæres i papirtynde skiver, valnødder hakkes groft og avocado skæres i stykker af ønsket størrelse.
- Salatens dele lægges sammen i et fad, og avocado enten vendes i salaten eller anrettes på toppen sammen med blåbær og valnødder.
- Drys med en smule havsalt samt en smule friskkværnet peber og dryp med lidt olie af ønsket type.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Smid endelig ikke broccolistokken ud, den smager fantastisk og har den lækreste konsistens. Stokken kan fx skæres ud og koges al dente (så den stadig har bid) og anvendes i salat, eller den kan bruges i pastasauce eller andre grønsagsretter.