Morgen-ris a l’amande med havreris: Serveret kold og med frugt eller bær på toppen, bliver man henført til en gang ris a l’amande. Og dét er bare en helt i orden måde at begynde dagen på.
Overnight oats på den julede luksusmåde
Overnight oats er en type morgenmad, hvor man sætter gryn og mælk samt andre ønskede ingredienser i blød natten over, og så har man den nemmeste, lækre morgenmad lige til at tage ud af køleskabet og nyde om morgenen. Det er også ret så luksus morgenmad to go, hvis man skulle have brug for det.
I den version, jeg byder på her, har jeg brugt havrerisengrød som base og så ellers klassiske ris a l’amande-elementer og til sidst toppet med chiabær. Så giver navnet “Morgen-ris al’amande med havreris” ret god mening, ik?
Og psst: Prøv at bruge kirsebærsauce som alternativ til chiabær. Øjøjøøjj, det er julelækkert!
Og skulle du få lyst til mere fra samme skuffe som Morgenmads-ris a l’amande…
… så må du altså lige forbi min ris a la yoghurt, som er en sundere version af ris a l’amande.
- ½ dl havreris
- ½ dl vand
- 1½ dl mælk (havre eller mini/let)
- Et nip havsalt
- *
- 100 g vaniljeskyr/vaniljeyoghurt
- 1 spsk mandelsplitter
- ½ - 1 tsk Easis Perfect Strø (eller 1 tsk agavesirup)
- *
- Chia-bær (eller anden frugtgrød eller -kompot)
- Kog havreris, vand, mælk og salt ved rolig varme (hos mig er det trin 5 ud af 9) og under jævnlig omrøring, det tager cirka 15 minutter
- Lad grøden køle lidt af.
- Når grøden er delvist eller helt afkølet tilsættes vaniljeskyr/-yoghurt, mandelsplitter og sødning, og det hele røres grundigt sammen.
- Kom grøden i en beholder med låg og sæt den i køleskabet natten over.
- Inden spisning røres den kolde grød godt igennem og der tilsættes mælk af ønsket type eller koldt vand efter behov så ønsket konsistens opnås.
- Nydes kold og med fx chia-bær på toppen.
- Grøden holder sig fint i køleskab nogle dage.