Jeg er generelt vild med supper, som er ~ i hvert fald når jeg laver det ~ sund, nem, billig og dejlig mad. Her har jeg lavet en helt enkel linsesuppe, som er fuld af varme og god næring. Den er hurtig at lave, smager godt både til fokost og som aftensmad, den er sund, kalorielet, proteinfyldt og smager faktisk godt både varm og kold. Jeg spiser altid noget fuldkorn til, fx godt fuldkorns brød eller også tilsætter jeg kogt fuldkornspasta i suppen.
Nem linsesuppe
Mængde: 4 personer
Ingredienser
- 1 dåse grønne linser, drænede, skyllede og afdryppede
- 1 løg
- 2 medium gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- ½ rød peber
- 1 dåse hakket tomat
- 8-9 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk soya
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1½ tsk spidskommen
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 3-4 laurbærblade
- 1 tsk salt
- Frisk krydderurt til at drysse på ved servering, fx oregano eller persille
Fremgangsmåde
- Løg, gulerødder, bladselleri og peberfrugt ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse. Disse svitses i lidt olivenolie, til de er let møre, men ikke har taget farve.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, dog kun ⅓ af linserne!
- Kog suppen til alt er semi-mørt, ca. 10 minutter (vi vil gerne have bid i grøntsagerne).
- Tag laurbærbladene op og smid dem ud.
- Stavblend suppen tre-fire steder helt kort, dette gøres for at tykne suppen en smule, der skal stadig være masser af grønsagsstykker og linser.
- Tilsæt de resterende linser og varm suppen igennem.
- Smag til og juster evt. på væskemængden hvis dette ønskes.
Rigtig god fornøjelse.
Tak!
Hej Regina,
Velbekomme! 🙂
Kærlig hilsen,
Pernille.
[…] Prøv da også lige at kigge på min hvide bønnesuppe med rødder, kål & sennep eller min enkle men skønne linsesuppe. […]