Linsebolognese

Spaghetti er altid perfekt comfort food, elsket af store og små. Sådan en rigtig god gang spaghetti med kødsau… Nå nej, vel. Ikke her. Men jeg har lavet denne linsebolognese, som ligner og næsten smager som min fars legendariske kødsauce. To slags linser, gode grøntsager og de rigtige smagstilsætninger, så kører det. Og er man heldig at kunne få fat i noget frisk løvstikke er lykken gjort med denne linsebolo. Si’r det bare. Og parmesanost, selvfølgelig. Rigeligt med parmesanost.

 

Linsebolognese
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 90 g sorte linser (belugalinser)
  • 40 g røde linser
  • 100 g brune champignon
  • 1 løg
  • 2 gode fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 ds hakket tomat
  • 100 g tomatpure
  • 2 spsk rød balsamico
  • 70 g rød pesto
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 6 dl vand ELLER 5 dl vand + 1 dl rødvin
  • ½ tsk peber
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 1½ tsk havsalt
  • Meget gerne en god håndfuld frisk løvstikke, medium- eller fintskåret
  • Der kan evt. tilføjes 2-4 spsk fløde for at runde saucens smag af
Fremgangsmåde
  1. Champignon, løg og hvidløg ordnes og hakkes relativt fint, enten med kniv eller i en minihakker. Der må gerne være mindre stykker af både champignon og løg, der kan ses og mærkes i saucen, for at give lidt kødlignende tekstur og udseende.
  2. Gulerod groftrives på rivejern, bladselleri skæres i stykker af ønsket tykkelse (ikke meget tykke)
  3. Steg champignon, løg og hvidløg i olivenolie nogle minutter (uden at det tager farve!).
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen salt! og kog saucen 35-40 minutter. Saucen skal simre lystigt/småkoge. Omrør ind i mellem.
  5. Tilsæt salt og bland grundigt saucen.
  6. Smag til.
Rigtig god fornøjelse.

 

Linsebolognese