Linsebolognese
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 90 g sorte linser (belugalinser)
  • 40 g røde linser
  • 100 g brune champignon
  • 1 løg
  • 2 gode fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 ds hakket tomat
  • 100 g tomatpure
  • 2 spsk rød balsamico
  • 70 g rød pesto
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 6 dl vand ELLER 5 dl vand + 1 dl rødvin
  • ½ tsk peber
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 1½ tsk havsalt
  • Meget gerne en god håndfuld frisk løvstikke, medium- eller fintskåret
  • Der kan evt. tilføjes 2-4 spsk fløde for at runde saucens smag af
Fremgangsmåde
  1. Champignon, løg og hvidløg ordnes og hakkes relativt fint, enten med kniv eller i en minihakker. Der må gerne være mindre stykker af både champignon og løg, der kan ses og mærkes i saucen, for at give lidt kødlignende tekstur og udseende.
  2. Gulerod groftrives på rivejern, bladselleri skæres i stykker af ønsket tykkelse (ikke meget tykke)
  3. Steg champignon, løg og hvidløg i olivenolie nogle minutter (uden at det tager farve!).
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen salt! og kog saucen 35-40 minutter. Saucen skal simre lystigt/småkoge. Omrør ind i mellem.
  5. Tilsæt salt og bland grundigt saucen.
  6. Smag til.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/linsebolognese/