Bønnesuppe

Man kan aldrig få for meget bønnesuppe, hvis man spørger mig (og det er jeg sikker på, man gjorde!), og på en kold efterårs- eller vinterdag er det så dejligt at nyde mad, der varmer både krop og sjæl. Og det gør denne suppe i allerhøjeste grad. Fuld af gode sager er den, så fyldig, cremet, lækker og med skøn smag. Det bliver vinterens hitsuppe herhjemme, jeg kan mærke det!

Jeg kan rigtig godt lide, at suppen rummer en masse gode proteiner og gode grøntsager, og spiser man godt fuldkornsbrød til, er det et både sundt, fyldigt og nemt måltid.

Psst.

Prøv da også lige at kigge på min hvide bønnesuppe med rødder, kål & sennep, min grønne asiatiskinspirerede linsesuppe eller min enkle men skønne linsesuppe.

 

Fyldig bønnesuppe med chili & grove grøntsager
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 1 dåse kidneybønner (=240 g kogte kidneybønner)
  • 50 g soltørrede tomater, dem der ligger i olielage
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2½ dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 2½ dl kokosmælk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 120 g gulerødder
  • 50 g spids- eller hvidkål
  • 1 spsk rød balsamico
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl og afdryp bønnerne grundigt og afdryp de soltørrede tomater.
  2. Kom bønner, soltørrede tomater og hakket tomat i en gryde og blend disse grundigt sammen.
  3. Tilsæt den halve grøntsagsbouillonterning, vand, løg, hvidløg og rød balsamico, rør grundigt sammen med bønneblandingen og varm godt igennem i 10 minutter.
  4. Skær imens grøntsagerne i grove stykker og kålen i mediumtykke strimler.
  5. Tilsæt grøntsager, kål samt chili, kokosmælk, salt og peber og varm igennem til grøntsagerne er al dente.
  6. Smag til og juster evt. konsistensen med vand eller kokosmælk. Suppen skal dog være relativt tyk i konsistensen.
  7. Server sammen med godt brød.
Rigtig god fornøjelse.