Sundere bananmuffins

Kage? Ja tak! Sund kage der smager dejligt og har blød konsistens? Stort JA TAK!

Og så er disse muffins endda verdens nemmeste muffins: Kom alle ingredienser i en foodprocessor – vroom vrooom – kom i form – bag – nyd. Ejmen, det bliver da ikke meget nemmere.

Sundere bananmuffins

Muffinsene er bagt med fuldkornsmel, uden fedtstof, uden æg og uden hokus pokus. Faktisk har jeg bare taget mit allerbedste bananbrød og lavet det til muffins.

Og jeg kan kun sige dette: MUMS!

Sundere bananmuffins

 

Sundere bananmuffins
 
Mængde: 12 muffins
Ingredienser
  • 325 g meget moden banan (=vægten af selve bananerne uden skræl, det svarer til ca. 3 bananer)
  • 1 dl agavesirup*
  • 2½ dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
  • 2 tsk citronsaft
  • 225 g hvid hvede mel (som er et fuldkornsmel) ELLER 50/50 af hvide hvede og alm. hvedemel
  • ½ tsk havsalt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 60 g mørk chokolade
  • 40 g mandler (kan erstattes med samme mængde mørk chokolade)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovnvarme (= over- og undervarme).
  2. Hak chokolade og mandler groft.
  3. Alle ingredienser undtagen chokolade og mandler kommes i en foodprocessor** og køres til en glat dej. Dejen er halv-tynd, det er meningen.
  4. Tilsæt den hakkede chokolade og de hakkede nødder, som røres i med ske.
  5. Beklæd en metalmuffinform (12 huller) med papirmuffinforme og fordel dejen heri.
  6. Bag muffinsene ca. 15 min.Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 88 grader.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Alternativt til sirup kan man bruge 100 g dadler (de bløde i æske) - husk at fjerne dadlernes sten!


**Har man ikke en foodprocessor moses bananerne grundigt med en gaffel og alle ingredienserne røres sammen i en skål.

 

Sundere bananmuffins

 

Sundere bananmuffins