Efter jeg er blevet kaffedrikker, er jeg solgt til irish coffee, som jeg synes indeholder de perfekte ingredienser: Kaffe, brun farin og flødeskum med et touch (ok lidt mere end et touch) af whisky. Det er simpelthen så god og hyggelig en drik.
Hvornår drikker man irish coffee?
For mig hænger nytår og irish coffee uløseligt sammen. Jeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg både nytårsaften ~ gerne allerede fra om formiddagen ~ samt dagen derpå hellere end gerne holder mig kørende på denne lækre drik.
Men drikken er også god som dessert efter en god middag med gæster eller en hyggelig sommeraften på terrassen. Jeg synes bare, man skal sørge for at plotte den ind så ofte som muligt, faktisk.
Psst.
Vild med kaffe? Også jeg! Og om sommeren kan man tappe min iskaffe ud af mine årer!
- 1½ dl varm kaffe
- 2 tsk brun farin (ikke strøgne tsk)
- 2 spsk whisky
- 2 toppede spsk blødtpisket flødeskum
- Lav kaffen og hæld den i et glas.
- Tilsæt brun farin og whisky og omrør grundigt så farinen opløses helt.
- Smag til.
- Top med blødpisket flødeskum.
- Nyd!