I efteråret hænger hyben tungt og i rigelige mængder på buske rigtig mange steder. Deres farve og skønhed gør så godt i øjnene, men det er på ingen måde hybens eneste fordel. Hyben er faktisk et såkaldt superfood, fordi det indeholder rigtig mange vitaminer samt virker antiinflammatorisk i kroppen.

Hyben er lidt besværlige at rengøre, men det er besværet værd, og de er skønne i både marmelade, kompotter og som her i en lækker smoothie i godt selskab. Hvis man spørger mig, er hyben bedste venner med vanille og æble.

Så ~ ud at finde nogle buske med heldige hyben, der har stået i fred for bilos og gå så til den med at plukke. At rengøre dem er ren mindfulness, og så kan man tilmed have fx marmelade til hele vinteren, hvis man er lidt flittig.

Men her først en skøn efterårssmoothie med hyben. Selv farven minder om efterårets vidunderlige nuancer.

 

Hybensmoothie med æble & gulerod
 
Mængde: 1-2 glas
Ingredienser
  • 50 g ordnede hyben
  • ½ æble
  • 25 g frosne gulerødder
  • 70 g vanilleskyr
  • Sødning svarende til 2 tsk sukker
  • 1 tsk vanille
  • Saft af ¼ lime
  • Evt en lillebitte smule friskrevet ingefær
  • 5 isterninger
  • 1½ dl iskoldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kør i en minihakker alle ingredienser - dog kun ½ dl af vandet til at starte med - grundigt, til massen er så jævn og findelt som muligt.
  2. Tilsæt resten af vandet og kør smoothien, til den er cremet og lækker.
  3. Tilsæt evt en smule mere vand, hvis smoothien ønskes mere lind.
  4. Nydes iskold.
Rigtig god fornøjelse.