Loading...
Svenske kakaosmåkager

Svenske kakaosnitter

Svenske kakaosnitter har været en del af min julebagning i mange år efterhånden. Dog har jeg transformeret den oprindelige opskrift til en ægfri version, men småkagerne er altså præcis lige så gode. Sprøde, søde og kakaosmagende med et skønt perlesukkerknas på toppen.

Svenske kakaosmåkager

Svenske kakaosnitter er nemme at bage men forsvinder påfaldende hurtigt, så lad mig anbefale dig at bage en hel masse af de her lækre småkager, når nu du alligevel er i gang.

Svenske kakaosmåkager

 

Svenske kakaosnitter
 
Det skal du bruge
  • 225 g hvedemel
  • 20 g bagekakao
  • 140 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Et nip knust havsalt
  • 140 g smør
  • ½ dl vand eller 1 æg
  • Pensling: 1 æggehvide eller vand (æggehvide giver det pæneste resultat, men det fungerer fint med vand)
  • Drys: Perlesukker
Sådan gør du
  1. Sørg for at smørret er blødt (ikke smeltet).
  2. Kom alle tørre ingredienser i en skål og bland dem grundigt med piskeris.
  3. Kom smørret op i skålen til de tørre ingredienser og brug fingrene til at smuldre det til helt fint smulder.
  4. Tilsæt vandet/ægget og saml dejen, først med grydeske dernæst med hænderne.
  5. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl ½ time.
  6. Når den halve time er gået:
  7. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnvarme.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  9. Afvej dejen og del den i 6 lige store stykker.
  10. Rul hvert stykke dej til en pølse på 30 cm i længden. Dejpølserne lægges på en bageplade, de kan godt være der allesammen. Tryk dejpølserne ud, så de er 2 cm brede (de 2 cm ser ikke ud af meget, men det passer i sidste ende), herved er stængerne ca. 1 cm i højden.
  11. Pensl stængerne med æggehvide/vand og drys gavmildt med perlesukker.
  12. Bag stængerne ca. 20-22 minutter til de er faste på overfladen og krakelerede.
  13. Stængerne skæres straks, de kommer ud af ovnen: Med en skarp kniv skæres stængerne i skrå stykker af ønsket bredde. De skrå skiver ser dels pæne ud og dels kan man her justere, hvor lange de skal være.
  14. Lad småkagerne køle helt af på bagerist og opbevar dem herefter i kagedåse.
Rigtig god fornøjelse.

 

Svenske kakaosmåkager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk