Jeg kalder det honningristet mysli, men det her er i virkeligheden faktisk en granola.
“Hvad er forskellen på mysli og granola?” tænker du. måske, og det kan jeg godt svare på:
Mysli er ikke-tilberedte råvarer, fx havregryn og nødder
Granola er den tilberedte version af mysli, dvs. den er fx bagt i ovn eller stegt på en stegepande.
Hvorfor jeg kalder den en mysli, når den er tilberedt?
Godt spørgsmål. Og det kan jeg faktisk ikke rigtigt svare på.
Jeg synes lissom bare, det passer bedst til denne lille, lækre sag at være en mysli.
Så må granolapolitiet komme efter mig.
Uanset hvad er den her honningristede mysli (😉) en nem, sprød og sød lille sag, helt perfekt at drysse på fx skyr, smoothiebowls eller dessert. Jeg er fx ret vild med at bruge den på citronfromage.
Jeg kan også byde på en skøn banangranola – der også kan laves i kakaoversion – eller en hyggelig græskargranola, disse versioner er begge bagt i ovn. Og de smager også skønt og sprødt og sødt.
- 1 dl mandler
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl solsikkekerner
- 120 g finvalsede havregryn
- 2 spsk honning
- Mandlerne hakkes groft.
- Opvarm en pande til mediumhøj varme (hos mig er det trin 7 ud af 9).
- Kom de hakkede mandler samt sesamfrø og solsikkekerner på panden og steg med meget jævnlig omrøring til blandingen lige akkurat begynder at dampe lidt.
- Tilsæt havregryn samt honning og bland det hele grundigt sammen.
- Steg myslien med meget jævning omrøring til den er fint gylden.
- Læg et stykke bagepapir på en bagerist og fordel den færdige mysli herpå. Vend ind i mellem gerne lidt rundt, på denne måde køler myslien hurtigere af.
- Når myslien er helt afkølet, kommes den i lukket beholder og opbevares ved stuetemperatur.