Sådan laver man en rigtig god salat: Man tager alle sine yndlingssalatsmage og vender dem sammen, og vupti har man en skøn salat, der jo nærmest kun kan smage dejligt. Sådan opstod denne honningmelonsalat også.
Skøn sommersalat
Salaten her er – helt uden intention derom – holdt i grønne og hvidlige nuancer, hvilket gør så godt i øjnene. Derudover er den mild og venlig, samtidig med at den er fuld af masser af smagsnuancer, fx sødme fra honningmelonen, lidt styrke fra forårsløg, peber-ish fra rucola, let bitterhed fra bladselleri, salt og fedme fra parmesan og sommer fra frisk mynte.
Et lille honningmelonsalat-tip
Salaten kan sagtens tilberedes i forvejen men vent med at vende melonstykkerne i før lige inden servering, ellers kan salaten godt blive lidt “slasket” pga. saften, melonen afgiver.
Vild med sommersalater?
Så se fx min yndlingsbønnesalat, min quinoasalat med vandmelon og min italienske bønnesalat.
- ¾ honningmelon
- 3 skoleagurker
- 3 stilke bladselleri
- 3 forårsløg
- 1 håndfuld rucola
- 1 lille hjertesalat
- Masser af frisk mynte
- Masser af ristede pinjekerner
- Masser af parmesanflager
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
- Befri melonen for skræl og kerner og skær den i mundrette stykker.
- Skær skoleagurkerne i lidt tykke "mønter".
- Skær bladselleri i medium skiver.
- Ordn forårsløgene og skær dem i relativt tynde "mønter".
- Skær rucolaen meget groft.
- Skær hjertesalaten i relativt grove stykker.
- Høvl med fx en kartoffelskræller parmesanen i flager.
- Vend salaten sammen*, gem lidt mynte, parmesan og pinjekerner til drys.